Με δύο ταινίες, για πρώτη φορά, εκπροσωπείται η ελληνική κοινότητα κινουμένων σχεδίων στο διαγωνιστικό τμήμα ενός εκ των γνωστότερων φεστιβάλ ανιμέισον στην Ευρώπη, στο φεστιβάλ του Annecy.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού animation θα λειτουργήσει ελληνικό περίπτερο στο μεγαλύτερο και πιο φημισμένο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του Annecy, στη Γαλλία (12-17 Ιουνίου 2017), χάρη στην πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και σε συνεργασία με την ΑΣΙΦΑ Κύπρου καθώς και τα αντίστοιχα Φεστιβάλ ανιμέισον σε Ελλάδα & Κύπρο, αλλά και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Η ελληνική κοινότητα κινουμένων σχεδίων εκπροσωπείται με δύο ολοκληρωμένες ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ:
ΑΙΝΙΓΜΑ των Α. Ντούσια και Α. Φατούρου και
ΕΘΝΟΦΟΒΙΑ του Γ. Ζιόγκα
Θα παρουσιαστούν επίσης δεκαεπτά σχέδια παραγωγής ή ολοκληρωμένες ταινίες Έλλήνων και Κυπρίων δημιουργών προς αναζήτηση διεθνών συμπαραγωγών. Η παρουσίαση της ελληνικής παραγωγής θα γίνει με συστηματικό τρόπο μέσω της Δράσης #GreekAnimationRocks, η οποία θα παρουσιαστεί συνολικά στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας (Auditorium Theo Angelopoulos) την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00.
Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την πρόσφατη Δράση για τα 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων (1945-2015) και τη διοργάνωση στην Ελλάδα του ετήσιου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων (28/10). Ο δίγλωσσος κατάλογος 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινούμενων σχεδίων, ο οποίος εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και τώρα θα ταξιδέψει και στο Annecy.
Κύριος σκοπός της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι η προβολή και η προώθηση του ελληνικού κινούμενου σχεδίου και της καλλιτεχνικής και εμπορικής δράσης των δημιουργών και πάσης φύσεως συντελεστών της τέχνης των κινουμένων σχεδίων τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων.
Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε στο e-mail: asifagreece@gmail.com Δείτε την Ελληνική Συμμετοχή στην Αγορά Animation του Annecy(ΜIFA): https://www.annecy.org/programme/index:plng-100001501203
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας