Γάλλος καλλιτέχνης κλώσησε αυγά κότας
Αφού πέρασε μία εβδομάδα μέσα σε έναν συμπαγή όγκο από βράχια και δύο εβδομάδες μέσα σε γλυπτό που αναπαριστά μια αρκούδα, ο γάλλος καλλιτέχνης Αμπραάμ Πουανσεβάλ, κατάφερε να κλωσήσει αυγά κότας φροντίζοντας για την επώασή τους επί τρεις εβδομάδες.
Αφού πέρασε μία εβδομάδα μέσα σε έναν συμπαγή όγκο από βράχια και δύο εβδομάδες μέσα σε γλυπτό που αναπαριστά μια αρκούδα, ο γάλλος καλλιτέχνης Αμπραάμ Πουανσεβάλ, κατάφερε να κλωσήσει αυγά κότας φροντίζοντας για την επώασή τους επί τρεις εβδομάδες.
Ο καλλιτέχνης άρχισε τον νέο του εγχείρημα στα τέλη Μαρτίου υιοθετώντας ρόλο κλώσας και επιτυγχάνοντας την επώαση 10 αυγών με τη ζέστη που εξέπεμπε το σώμα του μέσα σε ένα γυάλινο ζωοτροφείο στο Παλαί ντε Τοκιό, στο μουσείο σύγχρονης τέχνης στο Παρίσι.
Τότε υπολόγιζε ότι χρειάζονταν 21 έως 26 ημέρες για να επωαστούν τα αυγά. Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε την Πέμπτη ότι το πρώτο από τα αυγά εκκολάφθηκε την Τρίτη και άλλα εννέα κοτοπουλάκια μεταφέρονται σε αγρόκτημα.
Για την προσπάθεια αυτή, ο καλλιτέχνης κάθισε σε καρέκλα, τυλιγμένος με μονωτική κουβέρτα, πάνω από ένα κουτί με αυγά. Μπορούσε να απομακρυνθεί από την καρέκλα μόνο για 30 λεπτά την ημέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Καταστήματα: Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Μ. Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442