Η Μέρκελ θέλει να περιορίσει τον αντίκτυπο του Brexit
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προσπαθήσει να περιορίσει τον αντίκτυπο από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, η γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, παραδεχόμενη ότι είναι αναπόφευκτη κάποια ζημιά.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προσπαθήσει να περιορίσει τον αντίκτυπο από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, η γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, παραδεχόμενη ότι είναι αναπόφευκτη κάποια ζημιά.
«Είναι μια τομή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα ατυχές γεγονός – η απόφαση της Βρετανίας» δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο, και τον Τσέχο πρωθυπουργό, Βόχουσλαβ Σόμποτκα, στο Βερολίνο.
«Θέλουμε να περιορίσουμε τη ζημιά. Αλλά φυσικά θα υπάρξουν κάποιες αρνητικές επιπτώσεις» συνέχισε η Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πιο σημαντικό για τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ να παραμείνουν ενωμένα και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442