Αστρονομικά και μουσικά μονοπάτια στο λόφο της Πνύκας
Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ξεκινά μια νέα σειρά παρατηρήσεων του νυχτερινού ουρανού σε συνδυασμό με μουσικές εκδηλώσεις, υπό τον τίτλο «Μουσικοί Αστερισμοί».
Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ξεκινά μια νέα σειρά παρατηρήσεων του νυχτερινού ουρανού σε συνδυασμό με μουσικές εκδηλώσεις, υπό τον τίτλο «Μουσικοί Αστερισμοί».
Αστρονομικά και μουσικά μονοπάτια μας οδηγούν στον λόφο της Πνύκας και στο τηλεσκόπιο Δωρίδη για να κατευθυνθούμε από τους ήχους της μουσικής στη θέαση αστερισμών του ανοιξιάτικου και καλοκαιρινού ουρανού, καθώς και στην παρατήρηση ουρανίων αντικειμένων μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο.
Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 20:30 «Στον Αστερισμό της Λύρας» Λίγο πριν την εαρινή ισημερία, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε την Άνοιξη. Ένα αστρικό ταξίδι στην ησυχία και στην συναισθηματική ελευθερία της διάχυσης των δονήσεων, θα φωτίσει την σιωπή στον Λόφο της Πνύκας, αποκαλύπτοντας έναν ηχητικό ορίζοντα με επιλογές απ’ την μουσική, του τσελίστα και λυράρη Γιώργου Καλούδη: Truth, On The Wind, αυτοσχεδιασμοί κι ανέκδοτες συνθέσεις.
Ακολουθεί παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη. Κυριακή 23 Απριλίου, ώρα 20:30 «Jazz & Baroque Αστερισμοί» Μια μουσική συνάντηση ανάμεσα στις κιθάρες του Τηλέμαχου Μούσα, την αυθεντική jazz φωνή της Νάσιας Γκόφα, και του σολίστα του μουσικού πριονιού Νίκου Γιούσεφ. Μια συναυλία όπου τα jazz standards μεταλλάσσονται σε Ariae Antiquae και το αντίστροφο. Ο Claudio Monteverdi φλερτάρει με τον Duke Ellington και το Summertime ενορχηστρώνεται για δύο μουσικά πριόνια. Οι τρεις τους ως ένα σώμα με μια ακουστική διάθεση μιξάρουν τα ηχοχρώματα και δημιουργούν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Μαζί τους συμπράττει η σοπράνο Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού με τραγούδια του 16ου αιώνα. Ηχογραφημένοι ήχοι από το διάστημα ενσωματώνονται στις ενορχηστρώσεις.
Ακολουθεί παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.
Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων. Τηλ: 2103490160 και 2103490036 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 15:00)
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας