Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Παρασκευόπουλου
Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για την ΧΑ ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Έχουμε πολιτικό πόλεμο με οποιονδήποτε υπερασπίζεται τις πιο σκοτεινές εποχές της ευρωπαϊκής Ιστορίας, μια ιδεολογία μίσους, εθνικιστική, ακραία φασιστική».
Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Αναφορικά με το θέμα της σημαίας, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την κυβέρνηση για τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Ερωτηθείς για δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, απάντησε πως το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος έκανε ένα νομικού χαρακτήρα σχόλιο.
Όσον αφορά τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου για τη Χρυσή Αυγή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο τέως υπουργός προχώρησε στις αναγκαίες διευκρινίσεις.
Προχώρησε όμως και στο εξής σχόλιο: «Θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό για την ελληνική Δημοκρατία και οποιαδήποτε Δημοκρατία να στερούσε από οποιοδήποτε βουλευτή ή και πολίτη από το δικαίωμά του να εκφράζει με παρρησία τις απόψεις του».
Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε σε άλλο σημείο, η θέση της κυβέρνησης απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωνα, ήταν, είναι και θα είναι, απολύτως σαφής. «Έχουμε πολιτικό πόλεμο με οποιονδήποτε υπερασπίζεται τις πιο σκοτεινές εποχές της ευρωπαϊκής Ιστορίας, μια ιδεολογία μίσους, εθνικιστική, ακραία φασιστική» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβολή της δίκης του Ivan Greko – Τι ζήτησε το δικαστήριο
- «Ο Γιαμάλ είναι ο παίκτης του μέλλοντος»
- «Προπύργιο της Αριστεράς» – Ο Τραμπ διαλύει ένα από τα σημαντικότερα κλιματικά εργαστήρια του κόσμου
- ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές εφαρμογές τις επόμενες μέρες
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442