Στις 24 Αυγούστου πηγαίνει ο αμερικανός ΥΠΕΞ στην Τουρκία
Η Άγκυρα επιβεβαίωσε, διά στόματος του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στην Τουρκία στις 24 Αυγούστου. Είναι η πρώτη υψηλόβαθμου πολιτικού αξιωματούχου από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ η Τουρκία ζητά από την Ουάσινγκτον την έκδοση του Γκιουλέν, τον οποιό κατηγορεί ως «ενορχηστρωτή».
Η Άγκυρα επιβεβαίωσε, διά στόματος του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στην Τουρκία στις 24 Αυγούστου.
Η επίσκεψη είναι η πρώτη υψηλόβαθμου πολιτικού αξιωματούχου από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ η Άγκυρα έχει εκφράσει ενόχληση για τη μη έκδοση του Γκιουλέν -τον οποίο θεωρεί «ενορχηστρωτή».
Το Σαββατοκύριακο, είχε επισκεφθεί την βάση στο Ιντζιρλίκ ο αμερικανός επιτελάρχης.
Η Τουρκία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πρώτη αντίδραση της Ουάσινγκτον ήταν πως το αίτημα πρέπει να αιτιολογηθεί με αποδείξεις για την εμπλοκή του Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος.
Η Άγκυρα έστειλε εκ νέου δεύτερο έγγραφο προς την Ουάσινγκτον ζητώντας την έκδοση του Γκιουλέν, προκαλώντας την οργή του εξόριστου ιεροκήρυκα.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας