Kατά 0,1 δισ. ευρώ μείωσε η ΕΚΤ το όριο του ELA για τις τράπεζες
Κατά 0,1 δισ. ευρώ στα 71,4 δισ. ευρώ μείωσε η EKT το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας.
«Η μείωση του ανώτατου ορίου αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών» σημειώνει η ΤτΕ.
Κατά 0,1 δισ. ευρώ στα 71,4 δισ. ευρώ μείωσε η EKT το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας. «Η μείωση του ανώτατου ορίου αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών» σημειώνει η ΤτΕ.
Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος «στις 17 Φεβρουαρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 71,4 δισεκ. ευρώ έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος».
«Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,1 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.