Αυστρία: Σήμα για «κίνδυνο επίθεσης» σε αριθμό πρωτευουσών της ΕΕ
Η αυστριακή αστυνομία ανέφερε πως «φιλική ξένη υπηρεσία» έχει προειδοποιήσει για κίνδυνο επίθεσης κατά τη διάρκεια των γιορτών σε «αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών», πριν την Πρωτοχρονιά. Η Βιέννη ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας, αλλά τονίζει πως δεν διαπιστώνει λόγο ακύρωσης συγκεντρώσεων. Δεν δόθηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες, αναφέρει η Βιέννη.
Η αυστριακή αστυνομία ανέφερε πως «φιλική ξένη υπηρεσία» έχει προειδοποιήσει για κίνδυνο επίθεσης κατά τη διάρκεια των γιορτών σε «αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών». Η Βιέννη ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας, αλλά τονίζει πως δεν διαπιστώνει λόγο ακύρωσης συγκεντρώσεων.
Δεν δόθηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες, αναφέρει η Βιέννη.
To σήμα αναφερόταν σε κίνδυνο «βομβιστικής ή ένοπλης επίθεσης» σε χώρους που συνήθως συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος κατά τη διάρκεια των γιορτών, μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Αν και η προειδοποιήση ήταν γενική, «εξαιτίας της έντασής της, υποδεικνεύει υψηλότερο κίνδυνο από το σύνηθες», ανέφερε η αυστριακή αστυνομία.
Η Βιέννη ανέφερε επίσης πως από την μη κατονομαζόμενη ξένη υπηρεσία πληροφοριών διαβιβάστηκε «αριθμός ονομάτων υπόπτων».
Από τους ελέγχους βάσει αυτών των στοιχείων «δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο», συμπλήρωσαν οι αυστριακές αρχές. Η αστυνομία ζήτησε την «κατανόηση» των πολιτών για ενισχυμένους ελέγχους σε πολυσύχναστα σημεία.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη ενιχυμένα σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στον απόηχο των επιθέσεων του Παρισιού. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σε δύο περιπτώσεις λήφθηκαν προσωρινά εξαιρετικά ενισχυμένα μέτρα με φόντο την τρομοκρατία: Στις Βρυξέλλες, όπου εξαρχής είχε οδηγήσει το νήμα των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, και στην ελβετική Γενεύη.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.