Πέτρες και σπασμένα παράθυρα στην τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν την επομένη της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο με τη Συρία και του θανάτου ενός εκ των χειριστών του SU-22. Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια των παραθύρων στον πρώτο και δεύτερο όροφο της διπλωματικής αποστολής, ενώ εκσφενδόνισαν και αβγά στους τοίχους του κτιρίου.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν την επομένη της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο με τη Συρία και του θανάτου ενός εκ των χειριστών του SU-22.
Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια των παραθύρων στον πρώτο και δεύτερο όροφο της διπλωματικής αποστολής, ενώ εκσφενδόνισαν και αβγά στους τοίχους του κτιρίου.
Το πλήθος εκτόξευσε μπουκάλια όπως επίσης χάρτινα αεροπλανάκια εναντίον της πρεσβείας, ενώ ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «η Τουρκία θα μείνει χωρίς φυσικό αέριο» ή «πισώπλατη μαχαιριά», επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι διαδηλωτές, που ήταν τουλάχιστον 500 σύμφωνα με ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), κρατούσαν επίσης σημαίες της Ρωσίας και της Συρίας κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους μπροστά από την πρεσβεία, που βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας.
Όπως μετέδωσε το ανεξάρτητο ραδιοφωνικό δίκτυο Ηχώ της Μόσχας, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον δέκα διαδηλωτές.
ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik
- «O Τετε προτάθηκε στην Μπενφίκα»
- Ο Σκοτ Φίσερ ήταν ένας βετεράνος ορειβάτης, γνωστός ως «Μίστερ Διάσωση», μέχρι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Έβερεστ
- Αγρότες: Αλλάζουν χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε στην κυβέρνηση
- Ταμείο Ανάκαμψης: Κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια 800 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατοικίας
- Καταστροφές σε δέντρα και κολώνες ρεύματος στο Δήμο Θέρμης από τους θυελλώδεις ανέμους
- Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Στο σφυρί ξανά η ακίνητη περιουσία του – Πόσα σπίτια του κινδυνεύουν
- «Η καρδιά μου ανήκει στον Ολυμπιακό» – O Σπανούλης αποκάλυψε γιατί δεν πήγε στην Μπαρτσελόνα το 2015
- Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για το έτος 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 31.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/simon-y7ggpeuM1Qw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442