Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Φορολογικές ζώνες στη Βόρεια Ελλάδα προανήγγειλε ο Τρ.Αλεξιάδης

Φορολογικές ζώνες στη Βόρεια Ελλάδα προανήγγειλε ο Τρ.Αλεξιάδης

Ειδικές φορολογικές ζώνες στη Βόρεια Ελλάδα για την τόνωση των επενδύσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Εξήγγειλε επίσης αλλαγές στη φορολογία των καπνικών προϊόντων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.

Ειδικές φορολογικές ζώνες στη Βόρεια Ελλάδα για την τόνωση των επενδύσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στο συνέδριο Capital + Vision για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, ο υπουργός εξήγγειλε επίσης αλλαγές στη φορολογία των καπνικών προϊόντων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης κατέγραψε τις αλλαγές στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στο μέτωπο της φορολογίας. Μεταξύ άλλων είπε ότι:

– Μετά από κοινωνικό διάλογο θα υπάρξουν ρυθμίσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητά τους, οι οποίες παράλληλα θα λαμβάνουν υπόψη την ύφεση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

– Θα υπάρξουν και αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα του 2015 και του 2016, ενώ θα προωθηθούν ρυθμίσεις για τη φορολογία της ναυτιλίας προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης δεδομένου ότι, όπως σημειώθηκε, το εγχώριο καθεστώς δεν είναι ευνοϊκότερο από αυτό που ισχύει σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες.

– Θα προωθηθεί ρύθμιση για την εθελοντική δήλωση αδήλωτων εισοδημάτων στο εσωτερικό και το εξωτερικό με αυστηρές ποινές για όσους αποκρύψουν οικονομικά στοιχεία τους.

– Θα ακολουθήσει το Περιουσιολόγιο στο οποίο όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους, ακόμη και έργα τέχνης μεγάλης αξίας. Διευκρίνισε πάντως ότι το περιουσιολόγιο δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί για την επιβολή φόρου περιουσίας.

– Το 2016 θα εξομοιωθούν ο αντικειμενικές με τις αγοραίες τιμές των ακινήτων και στη βάση αυτή θα οικοδομηθεί και ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας.

– Εντός του επόμενου έτους θα εγκατασταθούν στην αγορά μηχανήματα ηλεκτρονικών πληρωμών προκειμένου να επεκταθούν οι πληρωμές με τη χρήση πλαστικού χρήματος και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο