Την παραίτηση της κυβέρνησής του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Ιμπραχίμ Μαχλάμπ, εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι, ο οποίος ζήτησε ήδη από τον υπουργό Πετρελαίου Σερίφ Ισμαήλ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
Την παραίτηση της κυβέρνησής του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Ιμπραχίμ Μαχλάμπ, η οποία έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.
Ο αιγύπτιος πρόεδρος ζήτησε από την κυβέρνηση να παραμείνει σε ρόλο προσωρινής κυβέρνησης μέχρι να σχηματιστεί νέα, ανέφερε η ανακοίνωση της προεδρίας.
Ο αλ-Σίσι ζήτησε ήδη από τον υπουργό Πετρελαίου Σερίφ Ισμαήλ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
Τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Σαλάχ ελ ντιν Μαχμούντ Χελάλ, κατηγορούμενος για διαφθορά. Είχε προηγηθεί η παραίτησή του από την υπουργική θέση.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα για διαφθορά, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι στόχος είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας