Ενιαίο ΦΠΑ 18% για αγορές με μετρητά ή 15% με κάρτες
Συμβιβασμό με τους εταίρους για το αγκάθι του ΦΠΑ αναζητεί η κυβέρνηση και, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πρόταση για καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 18% που θα ισχύει για αγορές με μετρητά και θα μειώνεται στο 15% για όσους χρησιμοποιούν κάρτα. Η πρόταση για τον χαμηλό συντελεστή είναι στο 7% ή 8%.
Το Βήμα της Κυριακής, βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πρόταση για καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 18% που θα ισχύει για αγορές με μετρητά και θα μειώνεται στο 15% για όσους χρησιμοποιούν κάρτα. Η πρόταση για τον χαμηλό συντελεστή είναι στο 7% ή 8%.
&source=in.gr">
Συμβιβασμό με τους εταίρους για το αγκάθι του ενιαιού συντελεστή ΦΠΑ αναζητεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η συμφωνία τουλάχιστον ως προς το σκέλος των φορολογικών απαιτήσεων.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση προτείνει νέο καθεστώς ΦΠΑ με τρείς συντελεστές και όχι δύο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Από αυτούς, ο ένας θα είναι ενιαίος και οι άλλοι δύο συντελεστές θα εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες και προϊόντα.
Έτσι, η πρόταση της Αθήνας είναι να καθιερωθεί ενιαίος συντελεστής 18% που θα ισχύει για αγορές με μετρητά και θα μειώνεται στο 15% για όσους χρησιμοποιούν κάρτα. Επιπλέον, θα προβλέπεται χαμηλός συντελεστής στο 7% ή 8%.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.