Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Καμία αύξηση φόρων μέχρι το 2017, η υπόσχεση του Ολάντ στους Γάλλους

Καμία αύξηση φόρων μέχρι το 2017, η υπόσχεση του Ολάντ στους Γάλλους

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις «μέχρι το τέλος της θητείας του» εμφανίστηκε ο Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαιώνοντας τους Γάλλους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση φόρων μέχρι το 2017. Στη συνέντευξη-απολογισμό των 2,5 ετών της προεδρίας του ρωτήθηκε ασφαλώς και για το ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος: «Έχετε δει την δημοτικότητά μου; Να μου κάνετε αυτή την ερώτηση σε 2,5 χρόνια».

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις «μέχρι το τέλος της θητείας του» εμφανίστηκε ο Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαιώνοντας τους Γάλλους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση φόρων μέχρι το 2017.

Ο Ολάντ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση 2,5 χρόνων στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι πάλι υποψήφιος, δεν δίστασε να πει: «έχετε δει την δημοτικότητά μου; Να μου κάνετε αυτή την ερώτηση σε 2,5 χρόνια. Δεν είναι τώρα η ώρα για αυτή την ερώτηση.»

Ειρωνεύθηκε, πάντως, τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας ότι «κάποιοι είναι πάντα υποψήφιοι. Ακόμα και αν υπήρξαν στο παρελθόν υποψήφιοι, εξακολουθούν να είναι».

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα μπορούσε να επαναληφθεί η 21 Απριλίου 2002 (όταν ο Ζαν Μαρί Λεπέν του Εθνικού Μετώπου πέρασε στον β΄γύρο των προεδρικών μαζί με τον Ζακ Σιράκ), ήταν ξεκάθαρος: «Μπορεί και να επαναληφθεί. Οι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά κόμματα γιατί νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν. Πρέπει να τους πείσω ότι η πολιτική μπορεί να έχει αποτέλεσμα.»

Για την επίδοση του πρωθυπουργού του, Μανουέλ Βαλς, είπε ότι είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και «ακολουθεί την πολιτική που εγώ έχω χαράξει».

Αναφερόμενος στον θάνατο του νεαρού οικολόγου διαδηλωτή Ρεμί Φρες, την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρούσεις με την αστυνομία, ο πρόεδρος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα γίνουν γνωστά «μέσα στις επόμενες οκτώ μέρες».

«Υποσχέθηκα στην οικογένειά του, στον πατέρα και τη μητέρα του, την αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν το Παρίσι θα μπορούσε να διεκδικήσει εκ νέου τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, ο Ολάντ ήταν θετικός. «Έχουμε ανάγκη διεθνή γεγονότα» εξήγησε, βάζοντας στη λίστα και το ενδεχόμενο διοργάνωσης της Παγκόσμιας Έκθεσης του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι είχε διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αλλά ηττήθηκε από το Λονδίνο στην τελευταία ψηφοφορία με τέσσερις ψήφους διαφορά (54-50).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο