Όχι στο αίτημα της ΓΓΠΣ για μείωση του προστίμου για διαρροή στοιχείων
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απέρριψε την αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), που ζητούσε να μειωθεί το πρόστιμό των 150.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί το περασμένο έτος, λόγω της διαρροής απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων του συνόλου των φορολογουμένων.
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με την υπ’ αριθμ. 117/2014 απόφασή της απέρριψε την αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, που ζητούσε να μειωθεί το πρόστιμό των 150.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί το περασμένο έτος, λόγω της διαρροής απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων του συνόλου των φορολογουμένων.
Το πρόστιμο στη ΓΓΠΣ επιβλήθηκε από την Αρχή, διότι πλήθος απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων, που αφορούν στο σύνολο των φορολογουμένων στην Ελλάδα, για τα έτη τουλάχιστον από το 2000 έως και το 2012, κατέστησαν αντικείμενο παράνομης επεξεργασίας από τρίτους, μετά από σειρά αλλεπάλληλων διαρροών.
Η διαρροή οφειλόταν στη μη ύπαρξη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή, ανίχνευση και διερεύνηση περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων στην υπηρεσία αυτή.
Η ΓΓΠΣ ζήτησε να της χορηγηθεί χρόνος συμμόρφωσης και να μειωθεί το πρόστιμο.
Όμως, η Αρχή έκρινε ότι η ΓΓΠΣ δεν αμφισβητεί τα πραγματικά δεδομένα της διαρροής προσωπικών δεδομένων φορολογουμένων και τις παραβάσεις που της αποδίδονται και απέρριψε το αίτημα μείωσης του προστίμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;
- Ιωάννινα: Τρύπα σε δρόμο «κατάπιε» όχημα καθαριότητας
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
- Ο χειμώνας επιστρέφει: Η κινηματογραφική μεταφορά του Game of Thrones βρίσκεται στα σκαριά
- Live: Σε εξέλιξη συνεδρίαση στη Βουλή – Τοποθέτηση Μητσοτάκη για Μέση Ανατολή και παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαρτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442