Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ισραήλ: Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων στην έρευνα για τους τρεις εφήβους

Ισραήλ: Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων στην έρευνα για τους τρεις εφήβους

Έξι ημέρες μετά την απαγωγή τριών νεαρών Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για την οποία το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς, ο στρατός συνέλαβε άλλους 65 Παλαιστίνιους. Οι 51 από αυτούς είχαν απελευθερωθεί το 2011 στο πλαίσιο της ανταλλαγής με τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Ο στρατός ανέφερε ότι επιχειρεί σε δύο σκέλη, αφ'ενός στον εντοπισμό των τριών εφήβων και αφ' ετέρου στην «τιμωρία της Χαμάς για την απαγωγή»

Έξι ημέρες μετά την απαγωγή τριών νεαρών Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για την οποία το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς, ο στρατός συνέλαβε στη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς σήμερα 65 Παλαιστίνιους, οι 51 από τους οποίους είχαν απελευθερωθεί το 2011 στο πλαίσιο της ανταλλαγής με τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

»Στη διάρκεια επιχειρήσεων, συνελήφθησαν 65 ύποπτοι, 51 από τους οποίους είχαν ανταλλαγεί με τον Γκιλάντ Σαλίτ» αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως 240 Παλαιστίνιοι έχουν έτσι συλληφθεί από την αρχή της επιχείρησης για την ανεύρεση των τριών νέων που έχουν εξαφανισθεί από την Πέμπτη κοντά σε ένα συγκρότημα οικισμών στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Εξάλλου σχεδόν 800 κτίρια έχουν ήδη ερευνηθεί, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα ιδρύματα που ανήκουν στην «Ντάουα», το οικονομικό και κοινωνικό σκέλος της Χαμάς το οποίο χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «για τη στρατολόγηση, τη διάδοση των πληροφοριών και την είσοδο μετρητών».

«Διεξάγουμε παράλληλα δύο επιχειρήσεις, η πρώτη έχει στόχο να βρούμε τα αγόρια, ενώ η δεύτερη έγκειται στο να δοθεί ένα σημαντικό πλήγμα στις τρομοκρατικές υποδομές και τους τρομοκρατικούς θεσμούς της Χαμάς» εξήγησε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού, υποστηρίζοντας πως ο στρατός ενεργεί υποθέτοντας πως οι τρεις νέοι «είναι ακόμη ζωντανοί».

Εξάλλου ο στρατός πραγματοποίησε έρευνα και έκλεισε τα γραφεία του ραδιοσταθμού της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, του «Ράδιο Αλ Άκσα» στη Ραμάλα και τη Χεβρώνα, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του στρατού.

Τον Οκτώβριο του 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής για την απελευθέρωση του υπαξιωματικού Γκιλάντ Σαλίτ, το Ισραήλ είχε απελευθερώσει 1.027 φυλακισμένους Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους έχουν επιστρέψει στη Δυτική Όχθη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο