Μέχρι τα τέλη του 2014 ο μειωμένος ΦΠΑ 13% στην εστίαση
Στην παράταση της υπαγωγής της εστίασης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 προχώρησε η κυβέρνηση. «Δεδομένου ότι η πιλοτική εφαρμογή του συντελεστή αυτού από 1.8.13 μέχρι σήμερα δεν οδήγησε σε σημαντική μείωση των εσόδων του δημοσίου, προτείνεται η διατήρησή του στο μέλλον» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στην παράταση της υπαγωγής της εστίασης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 προχώρησε η κυβέρνηση.
Με τις διατάξεις του άρθρου 14 του νομοσχεδίου «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημόσιου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» διατηρείται ο μειωμένος συντελεστής (13%) στην εστίαση μέχρι και 31.12.2014.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου «δεδομένου ότι η πιλοτική εφαρμογή του συντελεστή αυτού από 1.8.13 μέχρι σήμερα δεν οδήγησε σε σημαντική μείωση των εσόδων του δημοσίου, προτείνεται η διατήρησή του στο μέλλον».
Όπως τονίζεται οι προτεινόμενες διατάξεις έχουν στόχο τη διατήρηση των τελικών τιμών στον τομέα και της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας στον τουριστικό τομέα γενικά, καθώς και του περαιτέρω περιορισμού της φοροδιαφυγής.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.