Κινδύνους εγκυμονεί η απουσία πνευμονολόγων από τις δήμοσιες δομές υγείας
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι πνευμονολόγοι μπροστά στο ενδεχόμενο να απογυμνωθούν οι μονάδες υγείας από γιατρούς της ειδικότητας τους, δεδομένου ότι την περίοδο του χειμώνα το 70% των ασθενών που προσέρχονται στα ιατρεία, αφορούν παθήσεις του αντικειμένου τους.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι πνευμονολόγοι μπροστά στο ενδεχόμενο να απογυμνωθούν οι μονάδες υγείας από γιατρούς της ειδικότητας τους, δεδομένου ότι την περίοδο του χειμώνα το 70% των ασθενών που προσέρχονται στα ιατρεία, αφορούν παθήσεις του αντικειμένου τους.
Με ανοικτή επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας τονίζει πως «η παρουσία Πνευμονολόγων, είτε με τη μορφή στελέχωσης δημόσιων δομών ή και με τη μορφή συνεργασίας ελεύθερων επαγγελματιών, είναι επιβεβλημένη δεδομένου ότι οι Λοιμώξεις του αναπνευστικού, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.), ο Καρκίνος του πνεύμονα και η Φυματίωση, βρίσκονται ανάμεσα στις 10 πρώτες κύριες αιτίες θανάτου, ενώ άλλες ασθένειες όπως το άσθμα είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται και να παρακολουθούνται από Πνευμονολόγους».
Η Ένωση τονίζει επίσης μεταξύ άλλων στην επιστολή της πως «ο πνευμονολόγος λόγω της εμπειρίας του και της εκπαίδευσής του, περιορίζει την άσκοπη χρήση φαρμάκων (όπως αντιβιοτικά) πράγμα που αποτελεί κύριο στοιχείο στην ορθή οικονομική πολιτική για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει τη σωστή θεραπευτική αγωγή».
health.in.gr
- Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα σε Ουκρανία και Ρωσία μετά από ανταλλαγή πυρών
- Η Λόρα Ντερν αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη σεξουαλικότητα μετά τα 50 της
- Επίσημο: Η Σενεγάλη προσέφυγε στο CAS για το Κόπα Άφρικα
- Βάση στη Σελήνη και πυρηνοκίνητη αποστολή στον Άρη – Aνατροπές στο πρόγραμμα Artemis της NASA
- Λονδίνο: Δύο άνδρες συνελήφθησαν για τις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον ασθενοφόρων της εβραϊκής κοινότητας
- Μήνυμα Κακλαμάνη για την 25η Μαρτίου: Η συνέχεια του ’21 αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για τον ιστορικό αγώνα των ηρώων του
- Τέμπη: Οργή των συγγενών για το χάος – Ασφυξία και καταγγελίες για την αίθουσα των 1,6 εκατ.
- Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν στο NBA ο Τζα Μοράντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442