Την Τετάρτη ή την Πέμπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Μπερλουσκόνι
Αύριο, Τετάρτη, ή μεθαύριο, Πέμπτη, αναμένεται τελικά η ετυμηγορία του ιταλικού Αρείου Πάγου σχετικά με τις κατηγορίες της απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι ανώτατοι δικαστές της χώρας πρόκειται να αρχίσουν να εξετάζουν την Τρίτη την υπόθεση, αλλά, λόγω του πολυσύνθετου χαρακτήρα της, δεν θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους πριν από το απόγευμα της Τετάρτης.
Αύριο, Τετάρτη, ή μεθαύριο, Πέμπτη, αναμένεται τελικά η ετυμηγορία του ιταλικού Αρείου Πάγου σχετικά με τις κατηγορίες της απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ανώτατοι δικαστές της χώρας πρόκειται να αρχίσουν να εξετάζουν την Τρίτη την υπόθεση, αλλά, λόγω του πολυσύνθετου χαρακτήρα της, δεν θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους πριν από το απόγευμα της Τετάρτης.
Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει επιτραπεί η είσοδος σε τηλεοπτικές κάμερες, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα δοθεί άδεια αποκλειστικά και μόνο για να γίνουν τηλεοπτικές λήψεις την ώρα της ανάγνωσης της ετυμηγορίας.
Το απόγευμα της Δευτέρας, μέλη του «μοβ κινήματος» που εναντιώνεται εδώ και χρόνια στην πολιτική του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πραγματοποίησαν συμβολική διαδήλωση έξω από τον Άρειο Πάγο, ζητώντας «να κριθεί ανεπηρέαστα και αμερόληπτα ο Καβαλιέρε, όπως όλοι οι άλλοι ιταλοί πολίτες».
Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καταδικάσθηκε από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία παραγράφονται) και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Αν η απόφαση αυτή επιβεβαιωθεί και από τους ανώτατους δικαστές της Ρώμης, ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να βρεθεί αναγκασμένος να εγκαταλείψει τον δημόσιο βίο της χώρας.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.