Αντλώντας έμπνευση από τις παραδόσεις της Νότιας Ιταλίας, τα σικελικά φεστιβάλ δρόμου, καθώς επίσης και από την ιστορική ταινία του Luchino Visconti, «La Terra Trema», το δίδυμο Dolce&Gabbana μας μεταφέρει σε μαγευτικά τοπία και παραστάσεις με τη νέα καλοκαιρινή του καμπάνια. Αιθέριες υπάρξεις όπως οι Bianca Balti, Bianca Brandolini d’Adda, Zuzanna Bijoch, Kate King, αλλά και η Monica Bellucci πρωταγωνιστούν, με σκηνικό τα καταγάλανα νερά μιας μαγευτικής παραλίας της Μεσογείου . Φωτογράφος δεν μπορούσε παρά να είναι ο ίδιος ο Domenico Dolce, ο οποίος μετέφερε, με απόλυτη επιτυχία, την ατμόσφαιρα της καλοκαιρινής κολεξιόν στην καμπάνια.
Φούστες, σορτς, T-shirt, 50s φορέματα αλλά και αέρινες δημιουργίες για την παραλία, jumpsuits, μακριές ή pencil φούστες με έντονα φολκλόρ prints και ρίγες σε εκτυφλωτικά χρώματα συνδυάστηκαν άψογα με το concept της καμπάνιας και έντυσαν μία ολόκληρη σικελική «φαμίλια». Τα σκουλαρίκια με φούντες, τα μαντίλια για τα μαλλιά, οι πρωτότυπες πλατφόρμες και οι ψάθινες τσάντες- έκλεψαν την παράσταση, μετατρέποντας τις πρωταγωνίστριες σε καλοντυμένες Ιταλίδες του παλιού καλού καιρού.
Για ακόμα μία φορά ο Stefano Gabbana και ο Domenico Dolce κατάφεραν να μας μαγέψουν μέσα από ένα πανέμορφο ταξίδι στη πατρίδα τους, τη Σικελία και τις παραδόσεις των κατοίκων της.