Μειώνονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες
Στα 7,9 δισ. ευρώ μειώθηκαν το Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες και στα 244 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή του έτους. Το γεγονός αυτό οφείλεται στη διαδικασία αποπληρωμής των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς και στην επιστροφή των φόρων που ξεκίνησε το Δεκέμβριο.
Στα 7,9 δισ. ευρώ μειώθηκαν το Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες και στα 244 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή του έτους.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στη διαδικασία αποπληρωμής των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς και στην επιστροφή των φόρων που ξεκίνησε το Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο του 2012 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ανέρχονταν σε 8,1 δισ. ευρώ και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων σε 723 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, από τα 7,9 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες το Μάρτιο τα 4,098 δις ευρώ οφείλονταν από Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (έναντι 4,295 δις ευρώ το Φεβρουάριο), τα 1,902 δισ. ευρώ από νοσοκομεία (έναντι 2,012 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο), τα 1,039 δις ευρώ από τους ΟΤΑ (έναντι 1,018 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο) και τα 523 εκατ. ευρώ από τα υπουργεία (έναντι 538 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο). Τέλος τα Λοιπά Νομικά Πρόσωπα του δημοσίου όφειλαν το Μάρτιο 341 εκατ. ευρώ έναντι 334 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο.
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι «Τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το Μάρτιο παρέχουν ποσοτικές ενδείξεις που δείχνουν την ικανοποιητική πορεία των δημοσίων οικονομικών της χώρας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013»
Σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο σημειώθηκε πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 970 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, έχουν χρηματοδοτηθεί δαπάνες για εξοφλήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και επιστροφές φόρων συνολικού ύψους περίπου 1,7 δισ. ευρώ.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας