Με τρία φαβορί και μία αναμέτρηση χωρίς ασφαλή προγνωστικά, ολοκληρώνεται, σήμερα, Πέμπτη, η προημιτελική φάση του Europa League.
Η Βασιλεία θα υποδεχθεί την Τότεναμ και θα επιχειρήσει να διαφυλάξει το 2-2 που απέσπασε στην Αγγλία, συνεχίζοντας την εκπληκτική της παρουσία στην διοργάνωση.
Οι Ελβετοί αναμένεται να παραταχθούν με αμυντικούς προσανατολισμούς, καθώς τους εξυπηρετεί ακόμη και η ισοπαλία με 0-0 ή 1-1, ενώ από την πλευρά τους, οι παίκτες του Βίλας Μπόας, δεν έχουν περιθώρια και προκειμένου να διεκδικήσουν την πρόκριση, είναι υποχρεωμένοι να σκοράρουν τουλάχιστον μία φορά.
Παράλληλα, η Λάτσιο θα φιλοξενήσει την Φενερμπαχτσέ και καλείται να ανατρέψει το σε βάρος της 2-0, αποστολή που εκ πρώτης όψεως δεν είναι καθόλου εύκολη, ενώ η Τσέλσι θα παίξει στην Ρωσία έχοντας την «ασφάλεια» του 3-1 από το «Στάμφορντ Μπριτζ».
Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Μπενφίκα, που νίκησε με το ίδιο σκορ στην Πορτογαλία την Νιουκάστλ και ταξιδεύει στην Αγγλία, με στόχο να διαφυλάξει τα κεκτημένα.
Το πρόγραμμα, έχει ως εξής (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.