
Ανέλεγκτες παραμένουν χιλιάδες υποθέσεις για ύποπτες συναλλαγές
Μεγάλες είναι οι απώλειες εσόδων για το Δημόσιο, λόγω της αδυναμίας ελέγχου των αναφορών για ύποπτες συναλλαγές από τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες. Η βάση δεδομένων της Αρχής Καταπολέμησης «μαύρου» χρήματος παραμένει ανεκμετάλλευτη, καθώς το προσωπικό και οι μηχανισμοί γενικότερα δεν επαρκούν για τους απαραίτητους ελέγχους.
Μεγάλες είναι οι απώλειες εσόδων για το Δημόσιο, λόγω της αδυναμίας ελέγχου των αναφορών για ύποπτες συναλλαγές από τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η βάση δεδομένων της Αρχής Καταπολέμησης «μαύρου» χρήματος παραμένει ανεκμετάλλευτη, καθώς το προσωπικό και οι μηχανισμοί γενικότερα δεν επαρκούν για τους απαραίτητους ελέγχους.
Τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο σχεδόν 3.000 αναφορές ανά έτος, ενώ τη διετία 2008-2009 δεν ανοίχτηκαν πάνω από 1.380 τέτοιες υποθέσεις.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αποκάλυψη του Γιαμάλ για τα δύσκολα παιδικά χρόνια: «Οι γονείς μου ζούσαν στην πίεση»
- «Το μεγάλο φαγοπότι της συμβουλοκρατίας υπό την αιγίδα Μητσοτάκη» – Απευθείας αναθέσεις καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ
- Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Δένδια: Τους «Τούρκους» της Κύπρου υπερασπίζεται η Τουρκία – Τι λέει για την Κάρπαθο
- Μπραντ Πιτ: Στη Χαλκίδα για τα γυρίσματα – Ακολουθεί το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Αθήνα
- Η ανεργία στην ευρωζώνη πέφτει απροσδόκητα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442