Νίκη παραμονής με ανατροπή για την ΑΕΚ επί του ΟΦΗ
Με σπουδαία ανατροπή η ΑΕΚ κατάφερε στο ΟΑΚΑ να βάλει τέλος στις δύο διαδοχικές νίκες του ΟΦΗ και να πάρει βαθιά βαθμολογική «ανάσα», ενόψει της συνέχειας. Η Ένωση νίκησε 2-1 τους Κρήτες, με τον Παυλή, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 77΄, να «λυτρώνει» τους «κιτρινόμαυρους» στο 81΄. Ο Σόουζα είχε ανοίξει το σκορ για τον ΟΦΗ στο 40΄, ενώ ο Πετρόπουλος, ο οποίος σκόραρε για τρίτο διαδοχικό αγώνα, είχε ισοφαρίσει στο 56΄.
Με σπουδαία ανατροπή η ΑΕΚ κατάφερε στο ΟΑΚΑ να βάλει τέλος στις δύο διαδοχικές νίκες του ΟΦΗ και να πάρει βαθιά βαθμολογική «ανάσα», ενόψει της συνέχειας. Η Ένωση νίκησε 2-1 τους Κρήτες, με τον Παυλή, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 77΄, να «λυτρώνει» τους «κιτρινόμαυρους» στο 81΄.
Ο Σόουζα είχε ανοίξει το σκορ για τον ΟΦΗ στο 40΄, ενώ ο Πετρόπουλος, ο οποίος σκόραρε για τρίτο διαδοχικό αγώνα, είχε ισοφαρίσει στο 56΄.
Μπορεί η Ένωση να είχε τον έλεγχο του αγώνα και τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που τελικά… χαμογέλασε πέντε λεπτά πριν οι δύο ομάδες πάρουν το δρόμο για τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Συγκεκριμένα, στο 40΄ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαμπρόπουλου από τα δεξιά, ο Σόουζα «έπιασε» δυνατή κεφαλιά και «έγραψε» το 1-0.
Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των Κρητών, οι οποίοι άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο χωρίς να απειληθούν από τους… σαστισμένους «κιτρινόμαυρους».
Στο δεύτερο μέρος και υπό καταρρακτώδη βροχή η ΑΕΚ πίεσε σε όλο το γήπεδο, με τη μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη, και τελικά στο 56΄ οι κόποι των παικτών του Εβαλντ Λίνεν ευοδώθηκαν.
Μετά από σέντρα του Τσουμάγκα από αριστερά, ο Πετρόπουλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1. Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και για τις δύο ομάδες, οι φάσεις ήταν λιγοστές στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Ωστόσο, η Ένωση και συγκεκριμένα ο Παυλής εκμετελλεύτηκε λάθος του Αγριμάκη, ο οποίος δεν έπιασε σωστά τη μπάλα μετά από ακίνδυνη σέντρα του Καραλή, και από το… πουθενά έγραψε το τελικό 2-1 στο 81΄.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Κουτρουμπής – Βερόν, Μπανούσης, Σόουζα
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Ρίκκα (79΄ Καραλής), Κορδέρο, Γκερέιρο (70΄ Κατίδης), Φούντας (77΄ Παυλής), Πετρόπουλος.
ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Μονιάκης, Σόουζα, Σαρ, Κουρδάκης (86΄ Ροβίθης), Βερόν, Μπανούσης (87΄ Βιτώρος), Λαμπρόπουλος, Ζορμπάς (75΄ Μπούρμπος), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται – Η ημερομηνία και τα ποσά ανά παιδί
- Τα ευχολόγια περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ προς το Ιράν – Κουβέντα για ΗΠΑ και Ισραήλ
- Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών στην πολιτική προστασία
- Τα τρία «μέτωπα» του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές και το «σφυροκόπημα» του Ανδρουλάκη προς τον Μητσοτάκη
- «Λα Χέφα»: Η σύζυγος του δολοφονημένου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο και οι γυναίκες στο επίκεντρο των καρτέλ
- Καραλής: «Μου δίνει τεράστια δύναμη ο πατέρας μου και ο κόσμος, ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει» (vid)
- +100 Υποτροφίες απο την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2026-2027
- Κύπρος: Κλειστά σχολεία στο Ακρωτήρι και οδηγίες για τα καταφύγια – Τι λένε οι Βρετανοί για το χτύπημα στη βάση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442