
Η βιβλιοθηκάριος που έσωσε 18 μαθητές από το μακελειό του Κονέκτικατ
Στη γενναιότητα της ομογενούς βιβλιοθηκάριου του σχολείου όπου έγινε η σφαγή των νηπίων στο Κονέκτικατ αναφέρεται ο ιερέας της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της περιοχής. Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα 27 θύματα.
Στη γενναιότητα της ομογενούς βιβλιοθηκάριου του σχολείου όπου έγινε η σφαγή των νηπίων στο Κονέκτικατ αναφέρεται ο ιερέας του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στοΝτάνμπερι, ΠέτροςΚαρλούτσος.
Παράλληλα, ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα 27 θύματα του μακελειού στην κωμόποληΝιουτάουν.
Δεν υπάρχει κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα 27 θύματα του μακελειού στην κωμόποληΝιουτάουντου Κονέκτικατ, επιβεβαίωσε ο ιερέας του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στοΝτάνμπερι, ΠέτροςΚαρλούτσος.
Με δηλώσεις του στοΑθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο π. Πέτρος αναφέρθηκε στη γενναιότητα της ομογενούς βιβλιοθηκάριου του σχολείου, Ιβόν Τσεχ, η οποία με το άκουσμα των πυροβολισμών πήρε 18 παιδιά της Δ’ τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα για 45 λεπτά.
«Γνωρίζω τηνΙβόνγια αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή» είπε οπ.Πέτρος, προσθέτοντας ότι στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής. Επίσης, εκτός από τη βιβλιοθηκάριο, υπάρχει μια ομογενής εκπαιδευτικός που είναι μέλος της κοινότητάς του, καθώς και μια ακόμη εκπαιδευτικός την οποί ο ιερέας δεν γνωρίζει.
Στην περιοχή θα μεταβεί αύριο, Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Δημήτριος, για να λειτουργήσει και να προσευχηθεί μαζί με τους πιστούς της περιοχής.
ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
- Η πανίσχυρη ΝRA και η Δεύτερη Τροπολογία για την οπλοκατοχή
- Δέκα ενδιαφέροντα και ανησυχητικά δεδομένα για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ
- Οι πιο αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το επώδυνο μυστικό της Μέριλ Στριπ και η επιστροφή – «Έπαθα μετατραυματικό στρες»
- Τι προσδοκά η ελληνική πλευρά από το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα
- Τα έντομα μπαίνουν (και) στο ελληνικό μενού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442