Περαιτέρω επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας ως το τέλος του έτους προβλέπει η Bundesbank
Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να σημειώνει απώλειες και κατά τους τελευταίους μήνες του 2012, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή της από την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας (Bundesbank), στη μηνιαία έκθεσή της που παρουσίασε τη Δευτέρα.
Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να σημειώνει απώλειες και κατά τους τελευταίους μήνες του 2012, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή της από την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας (Bundesbank), στη μηνιαία έκθεσή της που παρουσίασε τη Δευτέρα.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα στην έκθεσή της επαναλαμβάνει την κριτική προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την απόφαση να αγοράζει ομόλογα από τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι πρέπει να αποφευχθεί η «σύγκρουση συμφερόντων» μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης της Ελλάδας.
Πάντως, η γερμανική κεντρική τράπεζα σημειώνει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κρατών του ευρωπαϊκού νότου.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, ανέδειξε την ανάγκη οι χώρες που αναλαμβάνουν μεγαλύτερους κινδύνους, όπως η Γερμανία, να διαθέτουν ισχυρότερη επιρροή στις αποφάσεις που θα λαμβάνει η ΕΚΤ στο πλαίσιο της τραπεζικής εποπτείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι νέοι μνηστήρες στις προμήθειες πετρελαίου, φυσικού αερίου
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Ακρίβεια: Ο πόλεμος… στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Οι ανατιμήσεις βάζουν «φωτιά» στην τσέπη
- Αττική: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα σε ΑΤΜ και επαγγελματικό αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442