Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Έκανα λάθη που μεγεθύνθηκαν, υποστηρίζει ο Φερέιρα

Έκανα λάθη που μεγεθύνθηκαν, υποστηρίζει ο Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παραιτήθηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που εξέφρασε τη θλίψη της για την εξέλιξη αυτή, από την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» και στην αποχαιρετιστήριά δήλωσή του ευχαριστεί τους Αλαφούζο, Γόντικα και «Θύρα 13», κάνοντας παράλληλα αναφορά στην επίθεση που δεχόταν από τον Τύπο.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παραιτήθηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που εξέφρασε τη θλίψη της για την εξέλιξη αυτή, από την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» και στην αποχαιρετιστήριά δήλωσή του ευχαριστεί τους Αλαφούζο, Γόντικα και «Θύρα 13», κάνοντας παράλληλα αναφορά στην επίθεση που δεχόταν από τον Τύπο. Ο Πορτογάλος παραδέχεται ότι έκανε λάθη, τα οποία όμως υποστηρίζει ότι μεγεθύνθηκαν από τους δημοσιογράφους.

Η δήλωσή στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ανέλαβα τον Παναθηναϊκό το Νοέμβριο του 2010 σε μια δύσκολη στιγμή του. Περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς τη στήριξη των μετόχων του. Με τους κ.κ. Αλαφούζο και Γόντικα καταφέραμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα παρά τα οικονομικά προβλήματα. Με τη νέα διοίκηση, ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, είτε αυτά είναι οικονομικά είτε είναι αγωνιστικά, είναι να χτίσουμε την ομάδα από την αρχή, σε νέες βάσεις, να δώσουμε έμφαση στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, να τις ενδυναμώσουμε και να στραφούμε προς αυτές. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι για να πετύχει αυτό το σχέδιο χρειαζόμαστε 2-3 χρόνια.

Κατορθώσαμε να περάσουμε στην Ευρώπη, που ήταν ο βασικός μας στόχος για την οικονομική επιβίωσή και τη συνέχεια της ομάδας. Αντιμετωπίσαμε τη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διαιτησίας. Δυστυχώς, και οι συγκυρίες ήταν κακές για τον Παναθηναϊκό.

Λάθη έγιναν, και από μέρους μου, αλλά και οι δυνατότητες που είχαμε ήταν περιορισμένες. Είχα να αντιμετωπίσω, επίσης, έναν εχθρικό προς το πρόσωπό μου Τύπο ο οποίος μεγέθυνε τα παράπονα των φιλάθλων κάνοντας το έργο μου ακόμα πιο δύσκολο, αφού το κλίμα που δημιουργήθηκε επηρέαζε αρνητικά και τους παίκτες.

Έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό, κυρίως από τη μεγάλη αντίδραση που υπήρξε προς το πρόσωπό μου. Αισθάνομαι ότι είμαι πια πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και όχι επίλυση προβλήματος, όπως ήμουν πριν. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του προπονητή της ομάδας.

Αποχωρώ για να προστατέψω τον Παναθηναϊκό, τον οποίο πάντα σεβόμουν, αλλά και τον Πρόεδρο, που πάντα με υποστήριζε και διέσωσε τον Παναθηναϊκό από μεγάλη καταστροφή. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Γόντικα για την καλή συνεργασία που είχα μαζί του πέρσι και τον κ. Αλαφούζο για την καταπληκτική αφοσίωσή του και τη δουλειά του. Τέλος, θέλω τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ιδιαιτέρως αυτούς της ΘΥΡΑΣ 13, τους οποίους θα έχω πάντα στην καρδιά μου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο