
Φόρος 45% για 15.000 φορολογούμενους με «αδικαιολόγητες» καταθέσεις στο εξωτερικό
Φόρο 45% θα καταβάλουν 15.000 φορολογούμενοι οι οποίοι εντοπίσθηκαν κατά τις διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών με αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν στην εφορία και τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία.
Φόρο 45% θα καταβάλουν 15.000 φορολογούμενοι οι οποίοι εντοπίσθηκαν κατά τις διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών με αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν στην εφορία και τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία.
Οι συνολικές αποκλίσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και κεφαλαίων που βγήκαν στο εξωτερικό φτάνουν τα 5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι αν φορολογηθούν με συντελεστή 45%, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει έσοδα 2,250 δισ. ευρώ.
Τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αποσταλεί ακόμη αν και εδώ και έναν μήνα οι διασταυρώσεις έχουν υποδείξει τους πιθανούς φοροφυγάδες, και αυτό γιατί δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το αν στα ειδοποιητήρια θα αναγράφονται τα ευρήματα των διασταυρώσεων, ή οι φορολογούμενοι θα καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης, χωρίς να τους αποκαλύπτεται τι έχει βρεθεί εις βάρος τους.
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Πρέπει να σκεφτούν τι είναι κατάλληλο μια τέτοια περίοδο: Στον «αέρα» η λάμψη των Όσκαρ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Αρνήθηκε να δει τον πατέρα της η Λόρα – Οι επόμενες κινήσεις των γερμανικών Αρχών
- Η πρόεδρος του Μεξικού εγγυήθηκε την ασφαλή διεξαγωγή του Μουντιάλ – Συνάντηση με τη FIFA
- Τι είπε ο CEO της Euroleague για το NBA Europe: «Μια συμμαχία είναι εφικτή»
- Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σηκώνουμε τον σκύλο μας και γιατί
- Το Ιράν δηλώνει ότι επιτέθηκε σε αμερικανικό πετρελαιοφόρο στον Περσικό Κόλπο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442