Η «δυσαρέσκεια» του Φερέιρα, η διαφωνία του Γκούμα και η απορία της Συμμαχίας
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα διαφωνεί με όσους θεωρούν επιτυχία την ισοπαλία 1-1 του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ. «Η νίκη είναι πάντα νίκη. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να είχαμε νικήσει ώστε να είχαμε σήμερα μια χαρά την οποία έχουμε να δεχτούμε καιρό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός. Κατηγορηματικός ήταν ο Γιάννης Γκούμας, χαρακτηρίζοντας λάθος τον τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε ο Κώστας Κατσουράνης από τον Παναθηναϊκό. Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των αρμοδίων σε θέματα διαιτησίας και τονίζει ότι «προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίο ορίζονται από τον κ. Μπριάκο, οι παρατηρητές».
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα διαφωνεί με όσους θεωρούν επιτυχία την ισοπαλία 1-1 του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ. «Η νίκη είναι πάντα νίκη. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να είχαμε νικήσει ώστε να είχαμε σήμερα μια χαρά την οποία έχουμε να δεχτούμε καιρό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός.
Και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού συνέχισε τις δηλώσεις του στη Nova:
«Δεν ξέρω αν χθες το βράδυ ο Τοτσέ δεν είχε πετύχει το γκολ, θα μιλάγαμε σήμερα στην ίδια ατμόσφαιρα που μιλάμε τώρα. Έτσι λοιπόν οι δικές μου απόψεις για το ποδόσφαιρο, μπορεί να είναι διαφορετικές από τις αντίστοιχες άλλων ανθρώπων. Για το λόγο αυτό λέω ότι η χθεσινή ισοπαλία δεν είναι ένα αποτέλεσμα καλό και θα πω ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας μου: έχω συνηθίσει να κερδίζω ομάδες το ίδιο ισχυρές ή ακόμα και ισχυρότερες από την Τότεναμ. Επίσης, ο Παναθηναϊκός παλιότερα κέρδιζε και συνήθιζε να κερδίζει ομάδες ισχυρότερες από την Τότεναμ και πλέον και για μένα και για τους παίκτες η πραγματικότητα είναι διαφορετική, δεν είναι αυτή που ήταν στο παρελθόν».
– Για το αν οι «πράσινοι» έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης: «Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι είναι δυνατό, ότι είναι εφικτό να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα. Αυτό είναι ανάγκη να το πιστέψουμε όλοι: Και όλοι εμείς που είμαστε στην ομάδα, αλλά και όσοι μας παρακολουθούν απ’ έξω, αλλά και όσοι αναλύουν τις καταστάσεις. Ουσιαστικά πρέπει να πιστέψουμε ότι έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να πάμε καλύτερα».
– Για το νεαρό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο: «Πράγματι, η ομάδα μας κέρδισε έναν ακόμα παίκτη. Ελπίζω όμως να μην αρχίσουν να γράφουν αύριο οι εφημερίδες ότι θα πάει στη Γιουβέντους, θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα πάει στην Μπαρτσελόνα ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα και να αρχίσουν να ξεφεύγουν πάλι με μια τρέλα η οποία δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ λογική. Ο Κώστας πράγματι είναι ένας νέος παίκτης με ποιότητα, είναι μαχητής και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να εξελιχθεί σε έναν καλό, σε έναν μεγάλο παίκτη. Η φιλοσοφία μου και ο σκοπός μου είναι να μπορέσω να δώσω ευκαιρίες και να αναδείξω νέους παίκτες με μεγάλες δυνατότητες και με προσόντα. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν ορισμένοι, εγώ έτσι θα προχωρήσω. Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο στους δύο τελευταίους αγώνες με τον Αστέρα και με την Τότεναμ. Εάν είχαμε χάσει οι κριτικές θα ήταν εντελώς διαφορετικές και θα στρεφόντουσαν εναντίον όλων μας».
Γκούμας: «Λάθος που έφυγε έτσι ο Κατσουράνης»
Κατηγορηματικός ήταν ο Γιάννης Γκούμας, χαρακτηρίζοντας λάθος τον τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε ο Κώστας Κατσουράνης από τον Παναθηναϊκό.
Ο παλαίμαχος άσος των «πρασίνων» σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣπορ FM τόνισε:
«Θεωρώ ότι ο κ. Φερέιρα δεν ήθελε τον Κατσουράνη από την αρχή της σεζόν. Και από το καλοκαίρι έπρεπε να βρεθεί μία λύση συμβιβαστική για να φύγει ο παίκτης. Αφού αρχίζει η σεζόν είναι λάθος να διώχνεις έτσι έναν παίκτη. Τον μειώνεις, δεν είναι τυχαίος παίκτης, είναι ο αρχηγός της Εθνικής και έχει ευρωπαϊκή εμπειρία. Δεν φέρεσαι όπως πρέπει σε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Του το λες από το καλοκαίρι για να βρεθεί μία λύση. Και εγώ με παρόμοιο τρόπο έφυγα με τον κ. Τεν Κάτε. Την ίδια τύχη είχα».
Οσο για τις ευθύνες που ενδεχομένως να έχει ο Κατσουράνης, ο παλιός αρχηγός του ΠΑΟ είπε:
«Αγωνιστικά είναι ένας παίκτης μεγάλης αξίας. Παίκτης που στην Ελλάδα παίζει παντού και είναι πρωταγωνιστής. Τώρα εξωαγωνιστικά η συμπεριφορά του δεν μπορώ να ξέρω πώς ήταν γιατί δεν ήμουν μέσα στα αποδυτήρια. Από όσο γνωρίζω είναι ένας παίκτης με ισχυρή προσωπικότητα, οπότε μπορεί να πει και μία κουβέντα παραπάνω. Είναι θέμα πώς θα το διαχειριστεί ένας προπονητής. Αν είναι αυτοί οι λόγοι που έφυγε έτσι, είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε. Αν ο Παναθηναϊκός πήγαινε καλά θα είχε έρθει στην επιφάνεια αυτό; Όχι βέβαια θα είχε θαφτεί το θέμα».
«Προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος ορισμού παρατηρητών»
Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των αρμοδίων σε θέματα διαιτησίας και τονίζει ότι «προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίο ορίζονται από τον κ. Μπριάκο, οι παρατηρητές».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το προσεχές παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη ορίστηκε να διευθύνει ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (γιος του γνωστού για το πέρασμά του από το ελληνικό ποδόσφαιρο Θανάση). Ένας νέος διαιτητής του οποίου συχνά οι διαιτησίες του συνοδεύονται από χαμηλές βαθμολογίες και είναι αμφίβολο αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αγώνες αυξημένου ενδιαφέροντος.
Παράλληλα προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίο ορίζονται από τον κύριο Μπριάκο οι παρατηρητές. Την προηγούμενη αγωνιστική ο κ. Μπίκας βαθμολόγησε υψηλά τον διαιτητή Κουκουλάκη, παρότι δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί κι άλλες φορές.
Την ίδια ώρα ο βοηθός Τσολάκης (που ακύρωσε το γκολ της Βέροιας στο ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό) δεν χρειάστηκε περισσότερες από τρεις αγωνιστικές για να επιστρέψει καθώς ορίστηκε εκ νέου στον αγώνα Άρης – Πλατανιάς. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία εφιστά την προσοχή των αρμοδίων σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα».