Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών και απουσιών μπήκε... με το δεξί στο πρωτάθλημα, καθώς, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 1ης αγωνιστικής, η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα επιβλήθηκε 1-0 του Λεβαδειακού. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 34' ο Βύντρα, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς, λόγω της τιμωρίας που «κουβαλούν» από πέρυσι για τα επεισόδια στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου με τον Ολυμπιακό.
Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών και απουσιών μπήκε… με το δεξί στο πρωτάθλημα, καθώς, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 1ης αγωνιστικής, η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα επιβλήθηκε 1-0 του Λεβαδειακού. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 34′ ο Βύντρα, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς, λόγω της τιμωρίας που «κουβαλούν» από πέρυσι για τα επεισόδια στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου με τον Ολυμπιακό.
Ανοικτό ποδόσφαιρο, με σημαντικές ευκαιρίες κι από τις δύο ομάδες παίχτηκε στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα γκολ με τον Βύντρα στο 34′ μετά από το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου και το δυνατό σουτ του διεθνή αμυντικού, ενώ έχασε κι άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς. Η πρώτη από αυτές που δεν χάνονται με τίποτα, με τον Πετρόπουλο στο 26΄ να αστοχεί σε άδειο τέρμα από γύρισμα του Σεϊταρίδη και στο 39′ πάλι με τον ίδιο παίκτη, αυτή την φορά με κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ευκαιρίες, όμως, είχε και ο Λεβαδειακός. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, μάλιστα, ήταν η πρώτη που έφτασε κοντά στο γκολ στο 19′, με τη σέντρα του Ναπολεόνι να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η πιο μεγάλη ευκαιρία των Βοιωτών χάθηκε στο 38′, όταν μετά από πλασέ του Κόρμπου ο Βύντρα με διπλή προσπάθεια κατάφερε να διώξει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Η καλή εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 45 λεπτά, με ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια, δεν συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος. Οι αλλαγές του Φερέιρα (Σισόκο αντί Χριστοδουλόπουλου και Φορναρόλι αντί Μαυρία) στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν βοήθησαν καθόλου τους «πράσινους», που δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, ούτε καλή κυκλοφορία. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι στο διάστημα αυτό, πίεσαν από τα άκρα, αλλά δεν είχαν ουσία στην τελική προσπάθειά τους και δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Καρνέζη. Κορυφαία φάση για τους Βοιωτούς ήταν η μεγάλη επέμβαση του Καρνέζη στο σουτ του Πόι στο 79′.
Παρά την πίεση που άσκησε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν κατάφερε να σκοράρει κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, η οποία εκτός από το βαθμολογικό, έχει και ψυχολογικό όφελος ενόψει της ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης με τη Μάλαγα για τα πλέι οφ του Champions League. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί (85′ Κουτσόπουλος), Ακόστα (78′ Ζαουΐ), Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Κόρμπος, Ροζέριο (67′ Βασιλείου), Πόι, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας.