Συνάντηση με τον Αντ.Σαμαρά ζητά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, προτείνοντας ημερομηνίες
Πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά να συναντηθούν απηύθυνε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένες ημερομηνίες: στις 2 ή 15 Αυγούστου, στις 2 ή 15 Σεπτεμβρίου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία. Ο Ν.Γκούεφσκι, δηλώνει -με αιχμές- ότι θα αποφύγει οποιαδήποτε σχόλια για το ζήτημα της ονομασίας τους επόμενους μήνες.
Πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά να συναντηθούν απηύθυνε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένες ημερομηνίες: στις 2 ή 15 Αυγούστου, στις 2 ή 15 Σεπτεμβρίου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία. Ο Ν.Γκούεφσκι, δηλώνει -με αιχμές- ότι θα αποφύγει οποιαδήποτε σχόλια για το ζήτημα της ονομασίας τους επόμενους μήνες.
«Ο κ. Γκρούεφσκι θα αποφύγει, τους επόμενους μήνες, οποιουδήποτε είδους σχόλια τόσο για το ζήτημα της ονομασίας, όσο και για ουσιαστικής σημασίας ζητήματα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν πρόκειται να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επί σχετικών θεμάτων.
» Στόχος είναι να μην αφεθούν περιθώρια ώστε δηλώσεις του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για αποπροσανατολισμό από το διμερές ζήτημα αλλά και για να μην αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης εκ μέρους μεμονωμένων ατόμων και πολιτικών στον νότιο γείτονά μας.
» Με μία τέτοια χειρονομία θα θέλαμε να δώσουμε τέλος στο παιχνίδι των αντεγκλήσεων που ο νότιος γείτονάς μας επίμονα επιβάλλει» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στην περιοχή σχετικά με την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δεδομένου ότι ο στα Σκόπια βρέθηκε ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά και ο απεσταλμένος του Μάθιου Νίμιτς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
- Δήμος της Αττικής μοιράζει καυσόξυλα
- «Πληγωμένη» στο ΣΕΦ η Μακάμπι: Με τρεις σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό
- Ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην εξεταστική: Κάλεσαν τον Σκουρλέτη- 20 μέρες υπουργό- να μιλήσει για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα συμβάλουμε στον ευτελισμό της επιτροπής»
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442