
Μεγάλη πτώση στο κόστος δανεισμού για την Ιταλία στη δημοπρασία 3ετών ομολόγων
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010 υποχώρησε το επιτόκιο στη δημοπρασία 3ετών ιταλικών ομολόγων την Τετάρτη, καθώς η ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές βοήθησε τη χώρα να αντλήσει συνολικά 5 δισ. ευρώ από την έκδοση.
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010 υποχώρησε το επιτόκιο στη δημοπρασία 3ετών ιταλικών ομολόγων την Τετάρτη, καθώς η ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές βοήθησε τη χώρα να αντλήσει συνολικά 5 δισ. ευρώ από την έκδοση.
Ειδικότερα, το επιτόκιο στη δημοπρασία ομολόγων λήξεως Μαρτίου 2015 υποχώρησε στο 2,76% και η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 1,6 φορές.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, το επιτόκιο στην πώληση 3ετών ομολόγων είχε ανέλθει στο 3,40% κα η προσφορά είχε υπερκαλυφθεί κατά 1,4 φορές.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το κουπόνι στο νέο 3ετές ομόλογο είναι 2,5%. Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, το κουπόνι σε μία έκδοση 3ετούς ομολόγου που είχε γίνει τότε ήταν 6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
- Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας
- Υπάρχει το τέλειο τρέξιμο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442