«Κούρδοι πειρατές» κατέλαβαν πορθμείο στην Τουρκία
Τέσσερα ή πέντε άτομα, ένα από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι οπλισμένο και ίσως μεταφέρει βόμβα, κατέλαβαν πορθμείο που μετέφερε 23 ανθρώπους στη θάλασσα του Μαρμαρά, στη Τουρκία, ανέφεραν αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης.
Τέσσερα ή πέντε άτομα, ένα από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι οπλισμένο και ίσως μεταφέρει βόμβα, κατέλαβαν πορθμείο που μετέφερε 23 ανθρώπους στη θάλασσα του Μαρμαρά, στη Τουρκία, ανέφεραν αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης.
Η κατάληψη του πλοίου σημειώθηκε λίγο πριν τις έξι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).{{{ map }}}
Οι δράστες φαίνεται ότι ακινητοποίησαν τον πλοίαρχο και κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών του πορθμείου.
Σύμφωνα με Τούρκο υπουργό πρόκειται για τέσσερις ή πέντε άτομα τα οποία δηλώνουν Κούρδοι. Δεν έχουν απευθύνει συγκεκριμένα αιτήματα.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε και αυτό πως ένας από τους ανθρώπους που διέπραξαν την πειρατεία είπε πως είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Τρία σκάφη της ακτοφυλακής και ένα ελικόπτερο παρακολουθούν το φέρι, που βρίσκεται ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, κατά τις ίδιες πηγές.
Στη θάλασσα του Μαρμαρά, αλλά όχι σε μικρή απόσταση, βρίσκεται το Ιμραλί, το νησί όπου είναι φυλακισμένος από το 1999 ο ηγέτης του ΠΚΚ, Αμντουλάχ Οτσαλάν. Το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat μεταδίδει ότι το φέρι μεταδίδεται προς το νησί, που ούτως ή άλλως φυλάσσεται αυστηρά.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Κοτζαέλι, Ερτζάν Τοπατζά, δήλωσε ότι το πλοίο, που ονομάζεται Kartepe, έχει 17 επιβάτες, τετραμελές πλήρωμα και δύο δόκιμους και έπλεε μεταξύ της Νικομήδειας (Ιζμίτ) και Γκιολτζούκ Το πλοίο έχει δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Άσε τους influencers να λένε – Μύθοι και αλήθειες για το τρέξιμο
- Κατολίσθηση σε κάμπινγκ στη Νέα Ζηλανδία – Αρκετοί αγνοούμενοι
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παροχές και επιδόματα δεν φορολογούνται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442