Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

«Βιτρίνα» για τις παράνομες προσλήψεις της κυβέρνησης η εφεδρεία, λέει η ΝΔ

«Βιτρίνα» για τις παράνομες προσλήψεις της κυβέρνησης η εφεδρεία, λέει η ΝΔ

Ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την εφεδρεία. Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε απολύσεις για να καλύψει τις προσλήψεις που έκανε το 2010. Υπογράμμισε, πάντως, ότι για όσους απολύθουν από το Δημόσιο, η ΝΔ δεν υπόσχεται επαναπρόσληψη και πρόσθεσε ότι θα ισχύσει η δέσμευση του κόμματος -περί μη απόλυσης -για όσους θα τελούν ακόμη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία.

«Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση να θεωρεί πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση» ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε κι από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις.

Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσοτέρων από 70 κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μονίμου προσωπικού για την στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, καθώς, επίσης, ότι το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου.

«Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις, για να καλύψει τις ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις, που η ίδια έκανε τον περασμένο χρόνο» είπε ο κ. Μιχελάκης.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία και την αποτροπή των απολύσεων, την οποία θα συζητήσει σήμερα το απόγευμα με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι για όσους απολύθουν από τον δημόσιο τομέα, η ΝΔ δεν υπόσχεται επαναπρόσληψη, όταν έλθει στην εξουσία και πρόσθεσε ότι θα ισχύσει η δέσμευση του κόμματος -περί μη απόλυσης -για όσους θα τελούν ακόμη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Σε ερώτηση, πάντως, για το ποιά είναι η θέση της ΝΔ κι αν θα πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους απολυθούν από το δημόσιο με οποιοδήποτε τρόπο, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «εμείς έχουμε πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία και κατά των απολύσεων – όταν τεθεί ζήτημα αποζημιώσεων τότε θα τοποθετηθούμε».

Επίθεση και για τον προϋπολογισμό

Επίθεση, όμως, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, λέγοντας ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής συνταγής που ακολουθεί.

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για «ανεπάρκειες, καθυστερήσεις και συγκρούσεις στελεχών της κυβέρνησης, που γίνονται αιτία για νέα πιο δυσβάστακτα και άδικα μέτρα» και πρόσθεσε ότι παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, η κυβέρνηση πέφτει έξω σε όλους της τους στόχους και τους αναθεωρεί προς το δυσμενέστερο.

Και κατέληξε λέγοντας ότι η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης πληρώνεται ακριβά από τον λαό και τον τόπο, χωρίς να δημιουργείται καμία προοπτική διεξόδου από την κρίση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο