Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Εκλογές ή κυβέρνηση ενότητας ζήτησε και πάλι ο Γ.Καρατζαφέρης μιλώντας στην ΚΕ του ΛΑΟΣ

Εκλογές ή κυβέρνηση ενότητας ζήτησε και πάλι ο Γ.Καρατζαφέρης μιλώντας στην ΚΕ του ΛΑΟΣ

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το κόμμα του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας το Σάββατο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Στη μαραθώνια, εκτός κειμένου, ομιλία του (διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες), ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε εκ νέου εκλογές ή την σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρουσίασε τις βασικές θέσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, καθώς και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το κόμμα του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας το Σάββατο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Στη μαραθώνια, εκτός κειμένου, ομιλία του (διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες), ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε εκ νέου εκλογές ή την σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρουσίασε τις βασικές θέσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, καθώς και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Χαρακτήρισε την σημερινή συνεδρίαση ως την σημαντικότερη στην ιστορια του κόμματος του, και ανακοίνωσε την τοποθέτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μάκη Βορίδη στη θέση του επικεφαλής της Γραμματείας Προγράμματος, η οποία θα επεξεργαστεί το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ, με το οποίο θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις ερχόμενες εκλογές.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει αδήριτη η ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από ανεξάρτητες αδέσμευτες ελεύθερες δυνάμεις, και υποστήριξε ότι σήμερα έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα ηγεσιών.

«Ο χρόνος μέχρι την εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι πολύς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε έτοιμο το πρόγραμμά μας. Για τον λόγο αυτό επιστρατεύεστε όλοι. Έχουμε 90 μέρες καιρό μέχρι να ετοιμάσουμε και να παρουσιάσουμε το πλήρες πρόγραμμά μας» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Εκτίμησε ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, γιατί το πολιτικό σύστημα «έχει σαπίσει», και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δείχνει να μην ελέγχει τίποτε πια και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει έναν αρχηγό χωρίς κόμμα».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Πριν από δύο χρόνια μας λοιδορούσαν και μας έλεγαν ακραίους. Σήμερα δύο χρόνια μετά, έχουμε κατορθώσει να κερδίσουμε την πρώτη θέση στις καρδιές των Ελλήνων».

Με εκτίμηση για 13%

Εκτίμησε ότι στις επόμενες εκλογές το ποσοστό του κόμματός του θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των εκλογών του 2007 και του 2000 και το προσδιόρισε γύρω στο 12-13%, γιατί όπως είπε «ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά σήμερα πως τα δύο κατεστημένα κόμματα δεν έχουν την δύναμη να τον κρατούν όμηρο με τις πελατειακές σχέσεις που επί χρόνια δημιουργούσαν. Έχει αποδεσμευθεί από αυτή την νοσηρή κατάσταση και σκέπτεται για το ποιος φέρει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας».

Κατηγόρησε τους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Σημίτη και Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι έφεραν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση, και είπε ότι σήμερα «μας λείπουν οι ηγεσίες. Η Ελλάδα καταδικάστηκε από τις αδύναμες της ηγεσίες».

Χαρακτήρισε «κλέφτες» τους πολιτικούς που «έβαλαν στην τσέπη χρήματα του δημοσίου, αλλά και όσους τους καλύπτουν και τους αφήνουν ατιμώρητους. Όσοι συνέδραμαν στα σκάνδαλα δια της ανοχής και της ατιμωρησίας. Όσοι συνέδραμαν στο να καλυφθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία, το σκάνδαλο της SIEMENS».

Κατηγόρησε τοην πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ ως «ενόχους πολιτικής απάτης εις βάρος του ελληνικού λαού», γιατί όπως υποστήριξε «το προεκλογικό ‘Λεφτά υπάρχουν’ και το φούσκωμα του ελλείμματος είναι πολιτική απάτη».

Προειδοποίησε πως η εποχή που ο ΛΑΟΣ έκανε αντιπολίτευση με λευκά γάντια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και πλέον τα λευκά γάντια αντικαταστάθηκαν με γάντια πυγμαχίας, τονίζοντας πως «όσοι έκλεψαν, όσοι συγκάλυψαν, θα λογοδοτήσουν».

Είπε ακόμη ότι αυτή την στιγμή στο συρτάρι του προέδρου της Βουλής βρίσκονται 200 δικογραφίες προς εξέταση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και πως αν περάσει άκαρπη και αυτή η βουλευτική περίοδος θα παραγραφούν.

«Εκλογές αύριο»

Ο κ Καρατζαφέρης ζήτησε εκλογές «ακόμη και αυτή την Κυριακή», όπως είπε, αλλά επισήμανε ότι «δεν είναι και ό,τι το καλύτερο για την πατρίδα στην παρούσα χρονική στιγμή».

Αναφέρθηκε στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, ζητώντας να ανακηρύξει η κυβέρνηση την ελληνική ΑΟΖ, ενώ χαρακτήρισε τους κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου ως το καλύτερο δίδυμο που είχε ποτέ η Τουρκία μετά τους Ατατούρκ και Ινονού.

Τέλος, κάλεσε όλα τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής να κάνουν ελεύθερα εισηγήσεις για το πρόγραμμα και την στρατηγική του κόμματος, και να πουνε το τι πιστεύουν, αλλά προειδοποίησε πως από την στιγμή που θα ληφθεί απόφαση απο το κόμμα, θα την υιοθετήσουν άπαντες, και όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν εκτός κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο