Οργή στη Λάρισα, να είχε… μαγικό ραβδί εύχεται ο Πηλαδάκης
Τις έντονες αντιδράσεις της Λάρισας προκάλεσε η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών και όχι με υποβιβασμό τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα καθώς βάσει της απόφασης αυτής η ΑΕΛ δεν παραμένει στην Σούπερ Λιγκ παρά τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η πρωτόδικη απόφαση. «Μακάρι να είχα ένα μαγικό ραβδί και να μπορούσα να εξαφανιστώ από το χώρο του ποδοσφαίρου» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης. «Επήλθε κάθαρση...» αναφέρει ειρωνικά σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Λάρισα.
Τις έντονες αντιδράσεις της Λάρισας προκάλεσε η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών και όχι με υποβιβασμό τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα καθώς βάσει της απόφασης αυτής η ΑΕΛ δεν παραμένει στην Σούπερ Λιγκ παρά τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η πρωτόδικη απόφαση.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης περέμπεμψε στην επικείμενη γραπτή τοποθέτηση της ΠΑΕ, ωστόσο δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣπορFM: «Μακάρι να είχα ένα μαγικό ραβδί και να μπορούσα να εξαφανιστώ από το χώρο του ποδοσφαίρου».
Η αρχική απόφαση της Σούπερ Λίγκας στις 28 Ιουλίου, περί υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις της Λάρισας, η οποία είχε ξεκινήσει τον προγραμματισμό της με δεδομένο ότι η ομάδα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.
Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αντίδραση των φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι πρόσφατα είχαν κατηγορήσει πολιτικούς και πολιτειακούς φορείς της Θεσσαλίας.
Λίγη ώρα αργότερα η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Είχαμε διευκρινίσει εδώ και καιρό, ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα «μαγείρεμα». Κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε ότι οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου δεν είναι ευπρόσδεκτες σ’ αυτήν τη «φάρμα». Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε, όμως, οι εξελίξεις θα ξεπερνούσαν και την πιο νοσηρή φαντασία. Μια απορία: Γιατί η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν τους ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία.
» Αφού η ΑΕΛ είναι ανεπιθύμητη, ας μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι αν υπάρχει άλλη χώρα που θα μπορούσε να μας δεχθεί στο πρωτάθλημά της. Αν μείνουμε εδώ, κανείς δεν θα μπορέσει να ελέγξει τις αντιδράσεις του κόσμου, όταν κάποιος αποπειραθεί να (ξανα)κουμπώσει αγώνα της ομάδας μας.
» Γνωρίζει άραγε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τι δεδικασμένο δημιουργείται μετά την ετυμηγορία της;
» Από εδώ και στο εξής, οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να ασχολείται με παράνομο (ή νόμιμο) στοίχημα, χωρίς να κινδυνεύει με υποβιβασμό η ομάδα του. Οποιοσδήποτε μπορεί, χωρίς κυρώσεις, να «κουμπώνει» παιχνίδια. Οποιοσδήποτε νομιμοποιείται να τηλεφωνεί στον πρόεδρο ή σε υπάλληλο της ΕΠΟ και να τον υποχρεώνει να ορίσει συγκεκριμένους διαιτητές. Οποιοσδήποτε μπορεί, πλέον, να χτυπήσει το χέρι πάνω στο γραφείο του Παύλου Γερουλάνου και του Πάνου Μπιτσαξή και να τους πει: ‘Το πήρατε το μάθημά σας. Από εδώ και πέρα κοιτάξτε τη δουλειά σας και αφήστε μας να κάνουμε τη δική μας’.
» Έχουν περάσει ώρες από την ανακοίνωση κι ακόμα όλοι αναζητούν το άρθρο στο οποίο στηρίχθηκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.
» Κανείς δεν ξέρει… Κανείς δεν χρειάζεται να μάθει… Επήλθε κάθαρση…»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λιονέλ Μέσι: Για δεύτερη σερί χρονιά MVP στο MLS (vid)
- Στο χείλος του πυρηνικού ολέθρου: Οι απόγονοι των Κένεντι και Χρουστσόφ σε μια ιστορική συμμαχία
- Ασταμάτητη πλέον η Κίνα – Το πλεόνασμα ενός τρισ. δολ. μας επηρεάζει όλους
- Τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης για την υπόθεση Παντελίδη – Αδικη απόφαση, λέει η Μίνα Αρναούτη
- Νέα ευκαιρία του Ελ Κααμπί, νέα επέμβαση του Αναρμπέκοφ (vid)
- Η βιομηχανία της μόδας γυρίζει την πλάτη στην αληθινή γούνα
- Συνελήφθη 25χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Πώς εντοπίστηκε
- Ο Ελ Κααμπί σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442