Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ

Την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ

Για την ερχόμενη Τετάρτη μετατέθηκε η εκλογή του νέου προέδρου της Σούπερ Λιγκ που αναμένεται να είναι ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης. Ο λόγος της αναβολής της εκλογής είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να ψηφίσουν και οι 16 ομάδες που συμμετέχουν κάτι που δεν είναι εφικτό καθώς Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου αναμένουν τις αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων για να μάθουν αν θα αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία ή αν θα ισχύσει ο υποβιβασμός τους. Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή το απόγευμα. Υπεγράφη η κεντρική διαχείριση...

Για την ερχόμενη Τετάρτη μετατέθηκε η εκλογή του νέου προέδρου της Σούπερ Λιγκ που αναμένεται να είναι ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης. Ο λόγος της αναβολής της εκλογής είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να ψηφίσουν και οι 16 ομάδες που συμμετέχουν κάτι που δεν είναι εφικτό καθώς Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου αναμένουν τις αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων για να μάθουν αν θα αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία ή αν θα ισχύσει ο υποβιβασμός τους. Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή το απόγευμα.

Το θέμα του προέδρου είναι τυπικό, αφού ο Κρητικός παράγοντας είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπεγράφη η κεντρική διαχείρηση των τηλεοπτικών

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 το Δ.Σ. της Super League, κατά τη διάρκεια του οποίου υπογράφηκε η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σε αυτή υπάρχει η υποσημείωση ότι αν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα υποβιβαστούν τότε οι δύο νέες ομάδες θα είναι υποχρεωμένες, με την σειρά τους, να συμμετάσχουν και αυτές στην κεντρική διαχείριση με τα ήδη συμφωνημένα ποσά. Το συμβόλαιο με τη Nova πήρε παράταση ενός χρόνου και έτσι αυτό θα λήξει τον Ιούνιο του 2015 και θα αποφέρει συνολικά 168 εκατομμύρια ευρώ στους συλλόγους της Σούπερ Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά που αναλογούν στην κάθε ομάδα διαφοροποιήθηκαν λίγο, καθώς πέρασε η πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα για αύξηση των εσόδων των νεοφώτιστων ομάδων, της τάξεως των 80.000-100.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μικρό… ψαλίδι στα αντίστοιχα έσοδα των «μεγάλων» ομάδων, κάτι το οποίο όμως δεν απασχόλησε κανέναν.

Όπως ανακοινώθηκε η Ξάνθη θα μπει στην κεντρική διαχείρηση από την επόμενη σεζόν και τους εντός έδρας αγώνες της για τη σεζόν 2011-’12 θα δείχνει η NET.

Τέλος, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ο νέος πειθαρχικός κώδικας και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις αποφάσεις αφαίρεσης βαθμών. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα, τις επόμενες μέρες η Λίγκα θα στείλει αίτημα στην ΕΠΟ, με το οποίο θα ζητά να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, για το θέμα. Η στάση που κρατούν όλες οι ομάδες είναι ότι δεν πρέπει να επηρεάζονται οι βαθμολογίες από τις αποφάσεις των δικαστηρίων και των πειθαρχικών οργάνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο