Στο 4,8% επιβραδύνθηκε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο α΄τρίμηνο του 2011
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,8% στο πρώτο εφετινό τρίμηνο, έναντι μείωσης 7,4% στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, η μείωση του ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 ήταν 7,4%! Ωστόσο, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε σε τριμηνιαία βάση για πρώτη φορά από τα τέλη του 2009.
Κωστούλας Γεώργιος
Στο 4,8% επιβραδύνθηκε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο α΄τρίμηνο του 2011, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Σε τριμηνιαία βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% και ήταν το πρώτο θετικό τρίμηνο για το ΑΕΠ από το τελευταίο τρίμηνο του 2009.
Η συρρίκνωση της οικονομίας στο πρώτο εφετινό τρίμηνο ακολουθεί τη μείωση του ΑΕΠ κατά 4,35% το 2010 και κατά 2,35% το 2009.
Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς και αναθεώρησε επί τα χείρω και τα δεδομένα για το τελευταίο τρίμηνο του 2010, προσδιορίζοντας την ύφεση στο 7,4%, από 6,6% που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.
Έτσι, προκύπτει αρνητικός ρυθμός 4,35% για το ΑΕΠ στο σύνολο του περσινού έτους (-2,8% το α΄ τρίμηνο, -3,1% το β΄ τρίμηνο, -4,1% το γ΄ τρίμηνο και -7,4% το δ΄ τρίμηνο).
Για το 2009, η συνολική πτώση του ΑΕΠ κατά 2,35%, προκύπτει από μείωση κατά 1,1% το α΄ τρίμηνο, κατά 2,7% το β΄ τρίμηνο, κατά 3,5% το γ΄ τρίμηνο και κατά 2,1% το δ΄ τρίμηνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442