Ο Ολυμπιακός έπαιξε σύγχρονο μπάσκετ σύμφωνα με τον Ίβκοβιτς
Εντάξει, τι να πει κανείς όταν ένα ματς μπάσκετ τελειώνει με σκορ 89-41; Ειδικά όταν αυτοί που καλούνται να τοποθετηθούν για αυτό είναι οι τεχνικοί των δύο ομάδων. Από τη μια θα υπάρχει εμφανή ικανοποίηση (Ντούσαν Ιβκοβιτς) και από την άλλη κατήφεια (Σιμόνε Πιανιτζάνι). Αυτό που ξεχωρίζει από τη συνέντευξη Τύπου του Σέρβου τεχνικού του Ολυμπιακού είναι η διαπίστωσή του πως η ομάδα του έπαιξε σύγχρονο μπάσκετ.
Εντάξει, τι να πει κανείς όταν ένα ματς μπάσκετ τελειώνει με σκορ 89-41; Ειδικά όταν αυτοί που καλούνται να τοποθετηθούν για αυτό είναι οι τεχνικοί των δύο ομάδων. Από τη μια θα υπάρχει εμφανή ικανοποίηση (Ντούσαν Ιβκοβιτς) και από την άλλη κατήφεια (Σιμόνε Πιανιτζάνι). Αυτό που ξεχωρίζει από τη συνέντευξη Τύπου του Σέρβου τεχνικού του Ολυμπιακού είναι η διαπίστωσή του πως η ομάδα του έπαιξε σύγχρονο μπάσκετ.
«Μετά από ένα τέτοιο ματς είναι δύσκολο να κάνεις συζήτηση ή ανάλυση. Η ομάδα μου ήταν πανέτοιμη. Θα ήμουν ευχαριστημένος και να κερδίζαμε με έναν πόντο σε ένα ματς των πλεί οφ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Λίγες φορές είχαμε ματς με συμμετοχή και των δώδεκα παικτών. Αν δείτε το συνολικά ranking, είχαμε 123 έναντι -2. Σε κάθε παιχνίδι παίζεις για να κερδίσεις. Πέρα από το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, κερδίσαμε και στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και ήταν ό,τι καλύτερο για μας ότι ο Κατσίβελης έπαιξε σε ένα ματς με τόσο ξύλο και τα κατάφερε πολύ καλά. Παίξαμε σύγχρονο μπάσκετ και αφιερώνουμε αυτή την εμφάνιση στον κόσμο. Μας βοήθησε πολύ και τον περιμένουμε και στο δεύτερο ματς, όπου τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ», δήλωσε αρχικά ο «Σοφός».
Και συνέχισε, αναφερόμενος στη συνέχεια της σειράς αγώνων των δύο ομάδων: «Είναι μόνο το πρώτο παιχνίδι από τα πέντε. Περιμένουμε ότι το δεύτερο παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό. Η Σιένα είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες στην Ευρώπη και πριν τον τραυματισμό του ΜακΚάλεμπ έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Σέβομαι πολύ τον αντίπαλό μας και τον προπονητή του. Θυμηθείτε πως συνέτριψε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ξεκινάμε από το μηδέν και πρέπει να είμαστε πολύ έτοιμοι για το δεύτερο παιχνίδι. Θέλει προσοχή. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά».
Τέλος, για τον τραυματισμό του Μίλος Τεόντοσιτς και το αν θα καταφέρει να είναι έτοιμος στο ματς της Πέμπτης (24/01), υπογράμμισε: «Ο Μίλος ήθελε να βοηθήσει, αλλά δεν ήταν έτοιμος. Παρά τους πόνους που είχε ήρθε το απόγευμα και μου είπε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει. Του είπα πως μπορούμε να χάσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε τον παίκτη. Δεν ξέρω αν θα παίξει. Πρέπει να μιλήσω και με τους γιατρούς».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.