Όρους θέτει η ΝΔ για συμμετοχή της στο διάλογο για τα δημοσιονομικά
Την αναθεώρηση της διάταξης, που δίνει στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, χωρίς την έγκριση της Βουλής, έθεσε ως προϋπόθεση για την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στον διάλογο για την αντιμετώπιση του χρέους και του ελλείμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Κοσβανής Χρήστος
Την αναθεώρηση της διάταξης, που δίνει στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, χωρίς την έγκριση της Βουλής, έθεσε ως προϋπόθεση για την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στον διάλογο για την αντιμετώπιση του χρέους και του ελλείμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Αποκρινόμενος σε επίκριση του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, σχετικά με την μη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στον διάλογο για τα δημοσιονομικά, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως η ΝΔ είναι ανοιχτή στον διάλογο: «Θα δεχθείτε να αλλάξετε την ντροπή-διάταξη του Μνημονίου για γενική εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών, χωρίς να δίνει αναφορά ούτε καν στο υπουργικό συμβούλιο, να αλλάζει τις διατάξεις του Μνημονίου, να μας φορτώνει επιπλέον 17 δις ευρώ μέχρι το 2015; Αν το αλλάξετε ερχόμαστε» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.
«Θεωρώ προσχηματικό τον όρο για διάλογο» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών. «Όταν η Νέα Δημοκρατία ψήφιζε τον νόμο περί δημοσιονομικής ευθύνης, η διάταξη ήταν εν γνώσει της. Άρα, η πραγματικότητα είναι αυτή που προκύπτει απ’ την άρνησή της» ανέφερε ο κ. Σαχινίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442