Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ με φόντο το νέο βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή όσα αναφέρει στο νέο του βιβλίο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν εξαπέλυσε η ΝΔ, σημειώνοντας ότι δικαιώνονται η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς. Για γκάφα της ΝΔ έκανε λόγο ο Γιώργος Πεταλωτής, καλώντας τη Ρηγίλλης να διαβάσει το πρωτότυπο.
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή όσα αναφέρει στο νέο του βιβλίο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν εξαπολύει η ΝΔ.
Όσα γράφει στο βιβλίο του ο Γκόρντον Μπράουν, αποτελούν κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι δικαιώνονται η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς.
«Εάν ο πρωθυπουργός – λέει ο Γκ.Μπράουν – είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. Αφήνει μάλιστα σοβαρές αιχμές για τις συμβουλές που έπαιρνε. Ο πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος στο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», με αποτέλεσμα να αδρανεί και να παραπαίει σε λάθος κατεύθυνση», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.
Η κυβέρνηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, όχι μόνον δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά δημιουργούσε και πρόσθετα, πολύ σοβαρότερα προβλήματα, φουσκώνοντας, στην αρχή, το έλλειμμα, διασύροντας τη χώρα ως διεφθαρμένη και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον «Τιτανικό».
Η απάντηση του Γ.Πεταλωτή
Απαντώντας στη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είπε ότι την ώρα που η κυβέρνηση, μαζί με όλους τους Έλληνες, «αγωνίζονται για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, η ηγεσία της ΝΔ παραμένει… χαμένη στη μετάφραση».
Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε τη ΝΔ να ξαναδιαβάσει το αυθεντικό κείμενο του βιβλίου του κ. Γκόρντον Μπράουν «και να είναι περισσότερο προσεκτική στο τι αντιλαμβάνονται, τι υιοθετούν και τι αναπαράγουν».
Όπως ειπε ο κ. Πεταλωτής ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, στο βιβλίο του και στο επίμαχο σημείο, αναφέρεται στις καθυστερήσεις από πλευράς ΕΕ για βοήθεια προς την Ελλάδα, και όχι του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
«Αυτή ακριβώς η καθυστέρηση,αναφέρει ο κ. Μπράουν ανέβασε το κόστος διάσωσης της Ελλάδας στο ποσό που αντιστοιχεί στον μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε.
» Αν δεν πρόκειται για παροιμιώδη γκάφα της ηγεσίας της ΝΔ, πρόκειται απλά για συνειδητή και ωμή προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και απόπειρας παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών από αυτούς που λιποτάκτησαν.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442