Αντιμέτωπη με εβδομάδες προβλημάτων από τις πλημμύρες είναι η Αυστραλία
Για πολλές ακόμα εβδομάδες θα παραμείνουν τα προβλήματα στην Αυστραλία από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της χώρας εκτιμούν πλέον οι Αρχές που αναφέρουν ότι οι νεκροί από το Σάββατο είναι πλέον τρεις. Διστάζουν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους πολλοί κάτοικοι, κρατική βοήθεια υπόσχεται η πρωθυπουργός.
Για πολλές ακόμα εβδομάδες θα παραμείνουν τα προβλήματα στην Αυστραλία από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της χώρας εκτιμούν πλέον οι Αρχές που αναφέρουν ότι οι νεκροί από το Σάββατο είναι πλέον τρεις.
Τα νερά δεν πρόκειται να υποχωρήσουν για πολλές ημέρες προειδοποίησε η κυβερνήτης του Κουίνσλαντ, της πολιτείας όπου παρατηρούνται τα σοβαρότερα προβλήματα.
Περισσότερες από 20 πόλεις είναι αποκλεισμένες στη πολιτεία και πάνω από 200.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η έκταση που έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες φτάνει τα 850.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (δηλαδή πάνω από έξι φορές η έκταση της Ελλάδας).
Οι νεκροί των τελευταίων ημερών είναι πλέον τρεις, επιβεβαιώνουν οι Αρχές καθώς βρέθηκαν οι σοροί δύο γυναικών που είχαν παρασυρθεί από τα νερά. Μία γυναίκα είχε σκοτωθεί την Κυριακή.
Η αστυνομία ήδη ζητά από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους αν και πολλοί αρνούνται να το πράξουν καθώς έχουν αναφερθεί μερικά περιστατικά λεηλασιών και κλοπών.
Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδράμεις τους κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών με ρίψεις τροφίμων και εφοδίων από στρατιωτικά αεροσκάφη,
{{{ map }}}
Δραματική είναι η κατάσταση στο Ροκχάμπτον, μία πόλη 75.000 κατοίκων που έχει κατακλυστεί από τα νερά του ποταμού Φιτζρόι. Το αεροδρόμιο και ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι εκτός λειτουργίας, αδύνατη είναι και η οδική πρόσβαση. Το 40% της πόλης έχει επηρεαστεί αναφέρουν οι Αρχές. Θα περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν επιστρέψουν στις κατοικίες τους.
Οι Αρχές προειδοποιούν ότι τα νερά θα φτάσουν στο μέγιστο ύψος τους (είναι 9,4 μέτρα) μέσα στις επόμενες ημέρες, την Τρίτη ή νωρίς την Τετάρτη.
«Πρόκειται για μείζονα φυσική καταστροφή και η αποκατάσταση των ζημιών θα χρειαστεί πολύ χρόνο», τόνισε από την πλευρά της η πρωθυπουργός της χώρας, Τζούλια Τζίλαρντ που υποσχέθηκε την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων που έχουν πληγεί από την καταστροφή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442