Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Βιβλίο για την εξαφάνιση της Μαντλίν ετοιμάζουν οι γονείς της

Βιβλίο για την εξαφάνιση της Μαντλίν ετοιμάζουν οι γονείς της

Συμφωνία για την συγγραφή ενός βιβλίου με θέμα την εξαφάνιση της κόρης τους Μαντλίν, υπέγραψαν οι γονείς της, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν. Παρόλο που η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, οι γονείς της υποστηρίζουν ότι τα έσοδα θα διατεθούν στην προσπάθειά τους να βρουν το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε σε θέρετρο της Πορτογαλίας το 2007.

Συμφωνία για την συγγραφή ενός βιβλίου με θέμα την εξαφάνιση της κόρης τους Μαντλίν, υπέγραψαν οι γονείς της, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν. Παρόλο που η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, οι γονείς της υποστηρίζουν ότι τα έσοδα θα διατεθούν στην προσπάθειά τους να βρουν το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε σε θέρετρο της Πορτογαλίας το 2007.

Ο εκδοτικός οίκος Publisher Transworld αγόρασε τα δικαιώματα της ιστορίας για την εξαφάνιση του κοριτσιού και για της προσπάθειες να βρεθεί.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν, στο θέρετρο Πράια ντα Λους, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες προτού γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά της.

Το βιβλίο με τίτλο Μαντλίν θα γράψουν οι ίδιοι οι γονείς της και αναμένεται να βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 28 Απριλίου του επόμενου έτους, τέσσερα ακριβώς χρόνια μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο για την ανεύρεση της μικρής, το οποίο έχει μείνει σχεδόν χωρίς χρηματοδότηση.

«Ο λόγος που θα γραφτεί αυτό το βιβλίο είναι απλός: να κάνω μια καταγραφή της πραγματικότητας» δήλωσε η 42χρονη Κέιτ ΜακΚαν.

«Η έκδοση αυτού του βιβλίου ήταν μια δύσκολη απόφαση και την λάβαμε μετά από πολύ σκέψη και με βαριά καρδιά» πρόσθεσε η μητέρα της Μαντλίν.

Αν και οι έρευνες της πορτογαλικής αστυνομίας έχουν σταματήσει από το 2008, λόγω έλλειψης στοιχείων, η οικογένεια συνεχίζει τις προσπάθειες ανεύρεσής της, χρησιμοποιώντας ιδιωτικούς ντετέκτιβ.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον, κυρίως αφότου η πορτογαλική αστυνομία χαρακτήρισε «ύποπτους» τους γονείς του παιδιού, ενώ η εξαφάνισή της έχει συνδεθεί και με κύκλωμα παιδοφιλίας.

Ωστόσο, οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν ούτε το κοριτσάκι, ούτε επαρκείς ενδείξεις για να ασκήσουν διώξεις εναντίον οποιουδήποτε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο