Πρόταση νόμου της ΝΔ για τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις υιοθεσίες
Πρόταση νόμου με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου για τις υιοθεσίες κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. Στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας.
Πρόταση νόμου με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου για τις υιοθεσίες κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. Στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας.
Η πρόταση, που φέρει τις υπογραφές των βουλευτών Μ. Σαλμά, Γ.Βαγιωνά, Γ.Γιακουμάτου, Αθ.Γιαννόπουλου, Νικ.Καντερέ, Αν.Καριπίδη, Κ.Κόλλια, Γ.Κοντογιάννη, Ε. Κωνσταντινίδη, Ι.Λαμπρόπουλου, Α.Ντινόπουλου, Έλ.Ράπτη, Ζ.Τσηκαλάγια, Κ.Τσιάρα και Ευγ.Τσουμάνη- Σπέντζα, στοχεύει στη βελτίωση των διαδικασιών των υιοθεσιών στη χώρα.
Συγκεκριμένα, με την πρόταση απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, καθώς τα ζητήματα της αναπλήρωσης της συναίνεσης των φυσικών γονέων και της αφαίρεσης της επιμέλειας, θα κρίνονται από το ίδιο δικαστήριο σε μία συζήτηση.
Ακόμη, πάντα κατά την πρόταση, η κοινωνική έρευνα θα διεξάγεται εντός τρίμηνης προθεσμίας και σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία, μέχρι την έκδοση της απόφασης, θα ολοκληρώνεται μέσα σε ένα έτος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το Εθνικό Συμβούλιο Υιοθεσίας, με νέες διευρυμένες αρμοδιότητες και εξειδικευμένο προσωπικό, θα συμβάλει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία όλων των εμπλεκομένων δημόσιων φορέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;
- Ιωάννινα: Τρύπα σε δρόμο «κατάπιε» όχημα καθαριότητας
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
- Ο χειμώνας επιστρέφει: Η κινηματογραφική μεταφορά του Game of Thrones βρίσκεται στα σκαριά
- Live: Σε εξέλιξη συνεδρίαση στη Βουλή – Τοποθέτηση Μητσοτάκη για Μέση Ανατολή και παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαρτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442