Πρόταση νόμου της ΝΔ για τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις υιοθεσίες
Πρόταση νόμου με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου για τις υιοθεσίες κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. Στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας.
Πρόταση νόμου με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου για τις υιοθεσίες κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. Στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας.
Η πρόταση, που φέρει τις υπογραφές των βουλευτών Μ. Σαλμά, Γ.Βαγιωνά, Γ.Γιακουμάτου, Αθ.Γιαννόπουλου, Νικ.Καντερέ, Αν.Καριπίδη, Κ.Κόλλια, Γ.Κοντογιάννη, Ε. Κωνσταντινίδη, Ι.Λαμπρόπουλου, Α.Ντινόπουλου, Έλ.Ράπτη, Ζ.Τσηκαλάγια, Κ.Τσιάρα και Ευγ.Τσουμάνη- Σπέντζα, στοχεύει στη βελτίωση των διαδικασιών των υιοθεσιών στη χώρα.
Συγκεκριμένα, με την πρόταση απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, καθώς τα ζητήματα της αναπλήρωσης της συναίνεσης των φυσικών γονέων και της αφαίρεσης της επιμέλειας, θα κρίνονται από το ίδιο δικαστήριο σε μία συζήτηση.
Ακόμη, πάντα κατά την πρόταση, η κοινωνική έρευνα θα διεξάγεται εντός τρίμηνης προθεσμίας και σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία, μέχρι την έκδοση της απόφασης, θα ολοκληρώνεται μέσα σε ένα έτος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το Εθνικό Συμβούλιο Υιοθεσίας, με νέες διευρυμένες αρμοδιότητες και εξειδικευμένο προσωπικό, θα συμβάλει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία όλων των εμπλεκομένων δημόσιων φορέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)























![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442