Οι Έλληνες αγαπάμε το φαγητό. Και ως εκ τούτου αγαπάμε και το μαγείρεμα! Αγαπάμε επίσης ότι έχει σχέση με την τέχνη: κατσαρόλες, κουτάλες, πιατικά, εκπομπές, reality show, περιοδικά και φυσικά ιστολόγια! Διότι όπως λέει και η μητέρα μου «οι μισοί Έλληνες θέλουν να γίνουν τραγουδιστές, και οι άλλοι μισοί σεφ»! Ασυζητητί προτιμούμε τη δεύτερη τάση γιατί το φαγητό εκτός από απόλαυση, γεύση, χρώματα και μυριωδιές είναι πάνω από όλα αγάπη και μοιρασιά. Η Πυξίδα, λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει την κίνηση των Ελλήνων blogger που ασχολούνται με τη μαγειρική και τροφοδοτούν τη φαντασία μας και το συνταγολόγιό μας με τα καλούδια τους.
Οι Έλληνες αγαπάμε το φαγητό. Και ως εκ τούτου αγαπάμε και το μαγείρεμα! Αγαπάμε επίσης ότι έχει σχέση με την τέχνη: κατσαρόλες, κουτάλες, πιατικά, εκπομπές, reality show, περιοδικά και φυσικά ιστολόγια! Διότι όπως λέει και η μητέρα μου «οι μισοί Έλληνες θέλουν να γίνουν τραγουδιστές, και οι άλλοι μισοί σεφ»! Ασυζητητί προτιμούμε τη δεύτερη τάση γιατί το φαγητό εκτός από απόλαυση, γεύση, χρώματα και μυριωδιές είναι πάνω από όλα αγάπη και μοιρασιά.
Η Πυξίδα, λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει την κίνηση των Ελλήνων blogger που ασχολούνται με τη μαγειρική και τροφοδοτούν τη φαντασία μας και το συνταγολόγιό μας με τα καλούδια τους.
Και επειδή «η ισχύς εν τη ενώσει» οι Έλληνες μπλόγκερ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό την ίδια στέγη ενός ιστολογίου που έχει και γκρουπ στο Facebook και σελίδα στο Twitter.
Και όλοι μαζί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, περισσότερο ή λιγότερο αναγνωρίσιμοι, οι Έλληνες εραστές της χύτρας και της κουτάλας θα είναι παρόντες στο πρώτο τους μεγάλο ραντεβού και μάς προσκαλούν να παραβρεθούμε σε αυτό.
Το πρώτο Καμπ Ελλήνων μπλόγκερ (1st Greek food blogger Camp) οργανώθηκε και σε λίγες ημέρες θα είναι γεγονός.
Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206) θα ανοίξει τις πύλες του σε όσους αγαπούν να μαγειρεύουν ή απλώς να τρώνε!
Μεταξύ αυτών θα είναι και η «δική μας» η Κική με τη «Μικρή Κουζίνα» της, που θα χαρίσει και ένα βιβλίο της.
Εκεί θα είναι και η Ντίνα Νικολάου με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου για να διδάξουν τα μυστικά του σωστού σερβιρίσματος του φαγητού στο πιάτο. Θα είναι και ο Ευτύχης Μπλέτσας που θα μιλήσει για τη Μαγειρική στο γυαλί. Ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης θα συμβουλέψει για το πώς πρέπει να φωτογραφίζεται το ιδανικό πιάτο, ο Αλέξανδρος Σακκάς θα αναλύσει το ταίριασμα κρασιού και φαγητού και ο Βασίλης Σωτηρόπουλος θα μιλήσει για τα Πνευματικά δικαιώματα των food bloggers.
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τους ομιλητές καθώς και την αίτηση για τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο http://greekfoodblogs.com/node/22136.
Όσοι δεν μπορέσουν να παραβρεθούν, θα έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν με streaming video.