Αποστάσεις Καραμανλή από σενάρια επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή
Σενάρια περί μελλοντικής επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής κυκλοφόρησαν με αφορμή δηλώσεις στελεχών εντός και εκτός της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην επανένωση της κεντροδεξιάς. Ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός απαντά, μέσω κύκλων, ότι δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα της ΝΔ υπό της νέα της ηγεσία.
Σενάρια περί μελλοντικής επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής κυκλοφόρησαν με αφορμή δηλώσεις στελεχών εντός και εκτός της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην επανένωση της κεντροδεξιάς.
Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, απαντά μέσω βουλευτών που συνομιλούν μαζί του, ότι αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία.
Στα σενάρια «απάντησε» εμμέσως και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας από την Καστοριά ότι η ΝΔ αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν της, έχει απορρίψει σοβαρά λάθη και βαρίδια, και τώρα κοιτάζει μπροστά.
«Κρατώντας αυτά που οφείλουμε να κρατήσουμε, τις καλύτερες παραδόσεις μας και τις ιδέες μας που δικαιώνονται παντού στον κόσμο, αλλά και απορρίπτοντας αυτά που οφείλαμε να απορρίψουμε, τα σοβαρά λάθη, τις παραλείψεις και τα ‘βαρίδια’ του παρελθόντος, κοιτάμε μπροστά και χαράζουμε νέους δρόμους» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega: «Η συζήτηση για την επιστροφή Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται ολοένα και συχνότερα για έναν διάλογο ο οποίος θα αρχίσει με σκοπό την συμπόρευση, ώστε να βγει η κεντροδεξιά παράταξη από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει. Το όνομα του κ. Καραμανλή ακούγεται από την ανάγκη να υπάρξει ένας εγγυητής σε αυτόν τον διάλογο».
«Δεν θα γινόταν η συζήτηση αυτή αν ο κ. Σαμαράς ανταποκρινόταν στις ανάγκες της παράταξης. Όμως η παρουσία του δυστυχώς θυμίζει ένα διάστημα ‘μεσοβασιλείας’. Ο κ. Σαμαράς δυστυχώς απέκλεισε τον διάλογο. Αν είχε κάνει αυτό το άλμα προς τα εμπρός σήμερα δεν θα μιλάγαμε για τον Καραμανλή. Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη και δεν αντέχει τον πολυκερματισμό. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης» πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Νωρίτερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήλωσε στον Realfm: «Το κεφάλαιο Καραμανλή δεν έκλεισε». «Επιμένω, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο: Το κεφάλαιο Καραμανλή δεν έκλεισε. Όπως θέλει ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει» πρόσθεσε.
Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο Γιώργος Βουλγαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευθεί με κεντροδεξιό σχήμα εκτός ΝΔ και, παράλληλα, πρόσθεσε: «Ο βασικός κορμός της κεντροδεξιάς, που είναι η ΝΔ, δεν έχει στρατηγική, προχωράει χωρίς πυξίδα, άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)

















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442