Συνεχίζεται το ράλι της τιμής του χρυσού στις διεθνείς αγορές
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, εν μέσω προσδοκιών ότι η ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου ως ασφαλής επένδυση θα το οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη. Η τιμή του χρυσού άγγιξε την Παρασκευή τα 1.282,97 δολάρια ανά ουγγιά, εξέλιξη που αποδίδεται στις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στους φόβους για το μέλλον των τραπεζών, αλλά και στην πλεονάζουσα ρευστότητα.
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού εν μέσω προσδοκιών ότι η ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου ως ασφαλής επένδυση θα το οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη.
Η τιμή της ουγγιάς άγγιξε τα 1.282,97 δολάρια, εξέλιξη που αποδίδεται στις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στους φόβους για το μέλλον των τραπεζών, αλλά και στην πλεονάζουσα ρευστότητα. Πριν ένα χρόνο ο χρυσός ήταν στα 1.009 δολάρια η ουγγιά.
Σύμφωνα με αναλυτές ο χρυσός ενδέχεται να ισχυροποιηθεί τουλάχιστον στα 1.300 δολ. η ουγγιά φέτος καθώς οι επενδυτές ψάχνουν για προστασία έναντι των αδύναμων νομισμάτων και του πληθωρισμού. Η πορεία ανόδου του χρυσού ξεκίνησε το 1999, όταν κέρδιζε σχεδόν 100 δολάρια ανά έτος, σταθερά. Ως ακριβό επενδυτικό εργαλείο ο χρυσός παρέχει μεν ασφάλεια στον κάτοχό του, αλλά χωρίς τις αποδόσεις που διαθέτει ο κάτοχος μετοχών ή ομολόγων.
Πάντως πληθαίνουν και οι φωνές εκείνων που μιλούν για «φούσκα» χρυσού και προειδοποιούν σημαντική διόρθωση της τιμής του. Όπως τονίζουν η άνοδος της τιμής του χρυσού δεν συνδέεται με μακροοικονομικά δεδομένα, αλλά με παράγοντες όπως το φθηνό δολάριο και οι πωλήσεις από τα αποθέματα των κεντρικών τραπεζών.
Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμών ράβδου χρυσού και χρυσών νομισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος η τιμή της χρυσής λίρας διαμορφώνεται σήμερα στα 220,86 ευρώ για αγορά και στα 266,29 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατώτατος μισθός: Η «νάρκη» πριν η κυβέρνηση «πατήσει το κουμπί» της αύξησης
- Πώς η ανατροφή του σκύλου διαμορφώνει το ταμπεραμέντο του;
- Θέμα χρόνου η έναρξη της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
- Πλημμύρισαν δρόμοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας-Εφιστάται η προσοχή των πολιτών
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442