Ο αρχαίος κόσμος συναντά τον σύγχρονο σε έκθεση της PhotoBiennale
Στα όρια των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας και της Ελευσίνας μάς ταξιδεύει η νέα έκθεση της PhotoBiennale 2010 που παρουσιάζεται από τις 17 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Η δημιουργός Μέλιννα Καμινάρη παρουσιάζει τόπους που το αρχαίο συναντά το σύγχρονο.
Στα όρια των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας και της Ελευσίνας μάς ταξιδεύει η νέα έκθεση της PhotoBiennale 2010 που παρουσιάζεται από τις 17 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Η δημιουργός Μέλιννα Καμινάρη παρουσιάζει τόπους που το αρχαίο συναντά το σύγχρονο.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και συνεντεύξεις ατόμων που η δημιουργός συνάντησε στις περιοχές που καθορίζουν τα όρια μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων και των σύγχρονων πόλεων της Αθήνας και της Ελευσίνας.
Στα όρια των αρχαιολογικών τους χώρων, εκεί όπου η αρχαία και η σύγχρονη πόλη συναντώνται, μπορεί κανείς να παρατηρήσει την πολυπλοκότητα της αστικής ζωής. Η καθημερινή ζωή των κατοίκων έρχεται σε αντίθεση με τη διαφορετική ατμόσφαιρα, την ιδρυματοποιημένη ηρεμία των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων που λειτουργούν ως πόλοι έλξης για τους τουρίστες.
Η έκθεση φιλοξενείται στην Tettix Art Gallery (Τσιμισκή-Διαλέττη 3, τηλ. 2310243304) έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζέφρι Έπσταϊν: «Θα ρίξουμε τον Φραγκίσκο» – Μηνύματα του Στιβ Μπάνον για αποκαθήλωση του Πάπα
- Καιρός: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη – Νέο έκτακτο δελτίο
- Μπουντούρης: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας, ούτε στον πιο άσχημο εφιάλτη μου αυτό που συμβαίνει…»
- Ένα ήπιο κύμα αντίστασης στον Τραμπ έκανε τη εμφάνισή του – Τι μπορεί να πετύχει
- Τζον Γουίκ: Ο Κιάνου Ριβς φέρνει το χάος στο PlayStation – «Χρυσό φαινόμενο»
- Ο Κωστούλας έγινε… Κατσούλας και τα social media «δικάζουν» τον Ντάρεν Φλέτσερ (pics)
- Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους» – Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για συμβιβασμούς στα πυρηνικά αν οι ΗΠΑ συζητήσουν άρση των κυρώσεων
- Τουρκία: Κατέρρευσε το φράγμα Ντιμ στην Αττάλεια – Πλημμύρες και καταστροφές, εκκενώνονται σπίτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442