Η νόσος Αλτσχάιμερ στο επίκεντρο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ «Ιπποκράτης 2010»
Αθήνα: Η νόσος Αλτσχάιμερ θα βρεθεί στο επίκεντρο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ για θέματα Υγείας «Ιπποκράτης 2010», που θα πραγματοποιηθεί στην Κω, από την 1 μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου.
Αθήνα: Η νόσος Αλτσχάιμερ θα βρεθεί στο επίκεντρο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ για θέματα Υγείας «Ιπποκράτης 2010», που θα πραγματοποιηθεί στην Κω, από την 1 μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου.
Η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών θα εκπροσωπηθεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, από την Δρ Παρασκευή Σακκά, νευρολόγο-ψυχίατρο, η οποία θα συμμετέχει στις συζητήσεις γύρω από τις ταινίες του αφιερώματος στη νόσο Αλτσχάιμερ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό και στους επαγγελματίες να ενημερωθούν για τη νόσο και για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Εταιρείας.
Οι δύο φετινές ταινίες με θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι η ταινία/ντοκιμαντέρ «Μαμά», της Ολλανδής Αντελχάιντ Ρούσεν και η ταινία/ντοκιμαντέρ «Ατελείωτες Μέρες» της Ιρανής Σίμιν Φαλλαζάντε Τεχράνι.
H μητέρα της Αντελχάιντ Ρούσεν πάσχει από την νόσο Αλτσχάιμερ και η οικογένειά της την φροντίζει με μεγάλη αγάπη. Στην ταινία καταγράφει τις τρυφερές ώρες που αφιερώνουν οι κόρες στην μητέρα τους και την απόλαυση που νιώθει. Η σκηνοθέτης επιχειρεί να μπει στον κόσμο της μητέρας της.
Μία τρυφερή προσπάθεια να κατανοήσει η ιδία και το κοινό αυτή την απατηλή αυτή ασθένεια.
Το ντοκιμαντέρ «Ατελείωτες Μέρες» παρουσιάζει τις ζωές πολλών γυναικών που υποφέρουν από τη νόσο. Ζούνε σε ένα σανατόριο στην Τεχεράνη και οι περισσότερες δεν έχουν πια οικογένεια να τις φροντίσει.
Η σκηνοθέτις Σίμιν Φαλλαζάντε Τεχράνι από το Ιραν, συνομιλεί μαζί τους για τη ζωή τους, τις οικογένειές και τα όνειρά τους.
health.in.gr
- Ο Γιασικεβίτσιους νευρίασε με ρεπόρτερ: «Πηγαίνετε σε σχολή δημοσιογραφίας;» (vid)
- Βουλιαγμένη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου»
- Cornelius Horgan: Στην Αθήνα ο διεθνούς φήμης acting coach για ένα μοναδικό τριήμερο workshop
- Ο Καρέτσας έχει «τρελάνει» τους Ιταλούς: «Ο Βασιλιάς των ασίστ που θέλει η Μίλαν»
- Τα τελευταία λόγια της Νοέλια πριν από την ευθανασία – Οι βιασμοί, η απελπισία και η βουτιά στο κενό
- Τι σημαίνει η συμμετοχή των Χούθι στον πόλεμο – «Θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τη Διώρυγα του Σουέζ»
- Χρήστος Δάντης: Ξανά στο νοσοκομείο – Η νέα εξέλιξη στην υγεία του
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στην τετράδα της Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniil-silantev-MrdCtp7qsrM-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442