Γερμανός δικαστής αφήνει ελεύθερο ύποπτο για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς
Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ένας άνδρας, φερόμενος ως Ισραηλινός κατάσκοπος, ύποπτος για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι. Ο Ούρι Μπρόντσκι μπορεί να επιστρέψει στο Ισραήλ, δηλώνει η γερμανική Δικαιοσύνη.
Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ένας άνδρας, φερόμενος ως Ισραηλινός κατάσκοπος, ύποπτος για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.
Εκπρόσωπος του εισαγγελέα της Κολωνίας δήλωσε ότι μετά από ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αποφασίστηκε ότι ο Ούρι Μπρόντσκι μπορεί να ταξιδέψει όπου επιθυμεί.
Την ίδια ώρα, η γερμανική Δικαιοσύνη θα συνεχίζει να εξετάζει την υπόθεση εναντίον του.
«Μπορεί να επιστρέψει στο Ισραήλ και σήμερα εάν θέλει» δήλωσε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα.
Ο Ούρι Μπρόντσκι είχε εκδοθεί στη Γερμανία από την Πολωνία.
Είχε συλληφθεί στις 4 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει εις βάρος του η Γερμανία. Κατηγορείτο για συνέργεια στην παράνομη κατοχή γερμανικού διαβατηρίου.
Ο Μπρόντσκι είναι ύποπτος για συμμετοχή στην ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ, ιδρυτή της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 20 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ποσειδώνος: Νεκρός 25χρονος από την καραμπόλα οχημάτων – Συνελήφθη 23χρονος θετικός σε αλκοτέστ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Ζ’)
- Οι πιθανότητες για τον τίτλο στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (pic)
- Κύπρος: Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα και αντιπυραυλικά συστήματα
- Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι μετά τον Τρινκιέρι
- Το Ιράν βάζει την Κύπρο στο κάδρο των επιθέσεων – Ασπίδα προστασίας από την Ελλάδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό
- Ακίνητα: Μεταβιβάσεις εξπρές – Πώς ξεμπλοκάρουν κατασχεμένα σπίτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442