Η Κηφισιά «έσπρωξε» την ΑΕΚ στο… χείλος της Α2 βόλεϊ, προβιβάζεται ο Επίκουρος
Νικήτρια σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν αναδείχθηκε η Κηφισιά, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΚ και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας παράλληλα σε πολύ δύσκολη θέση την «Ένωση». Πρωταθλητής ο Επίκουρος στην Α2, προβιβάζεται στην Α1.
Νικήτρια σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν αναδείχθηκε η Κηφισιά, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΚ και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας παράλλξλα σε πολύ δύσκολη θέση την «Ένωση».
Οι δυο ομάδες πάλεψαν πολύ για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, οι γηπεδούχοι όμως παίζοντας έξυπνα στα κρίσιμα σημεία πήραν προβάδισμα στα δυο πρώτα σετ, χτυπώντας τους «κιτρινόμαυρους» τόσο στο αγωνιστικό επίπεδο, όσο και το ψυχολογικό.
Οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη παρότι προηγήθηκαν στο δεύτερο σετ δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τις υψηλές επιδόσεις και μετά και την απώλεια του σετ κατέρρευσαν, επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να πανηγυρίσουν το τρίποντο.
Το συγκρότημα των βορείων προαστίων μετά την νίκη αυτή ανεβαίνει στους 24 βαθμούς, δυο λιγότερους από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος χρειάζεται έναν βαθμό για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι κιτρινόμαυροι από την άλλη μένουν στους 22 βαθμούς, δυσκολεύοντας το έργο τους, αφού πλέον χρειάζονται το θαύμα για να μείνουν στα μεγάλα σαλόνια (νίκη επί του Απόλλωνα και νίκη του Απόλλωνα επί της Κηφισιάς).
Στην επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την Καλαμαριά, με το τρίποντο να αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να διατηρηθούν οι όποιες ελπίδες για παραμονή.
Ο Επίκουρος νίκησε στα Νέα Μουδανιά την ομώνυμη ομάδα και από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Α2 με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής.
Τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ εξασφάλισαν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Κόροιβος, η Παναχαϊκή και η Μεταμόρφωση, ενώ στη Β Εθνική υποβιβάστηκαν οι ΓΕ Μεσσηνίας και ΑΓΕ Κορίνθου.
Τα ζευγάρια των πλέι οφ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Μεταμόρφωση, Κόροιβος-Παναχαϊκή.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.